НовиниЧеркащинаВиставка сценографії відомих місцевих художників дісталась Черкас (Фото)

Виставка сценографії відомих місцевих художників дісталась Черкас (Фото)

-

- Advertisment -

Театральні костюми та убранство сцени з вистав, якими захоплювались глядачі по всій країні. Напередодні в Черкасах стартувала виставка "Сценографія. Театральний костюм". Усі її експонати створені художниками Черкаського обласного академічного музично-драматичного театру ім.. Шевченка Наталки та Сергія Ридванецьких.

Нещодавно кращі роботи художників були виставлені у Львівській галереї сценографії. Нині ж доторкнутись до закулісся і побачити всю експозицію можна і в Черкасах – в стінах музею Кобзаря. Побували на відкритті виставки й кореспонденти vikka.ua

В експозиції представлені ескізи, макети, сценічні костюми та світлини з близько двох десятків вистав. Ридванецькі розповідають: це – яскрава, але невелика частинка їхньої щоденної роботи. Адже за роки своєї творчості співпрацювали з 37 українськими режисерами, створювали для різноманітних постановок убранство сцени та костюми.

До черкаської ж виставки відбирали ті спектаклі, які найбільше припали до душі самим художникам і особливо запам’ятались глядачам. Аби якомога більше прихильників театру змогли зсередини побачити, як з’являються декорації та костюми: від створення ескізів та макетів до втілення на сцені під час вистави. А оскільки експозиція виставлена в музеї Кобзаря, то більшість експонатів пов’язані саме зі спектаклями, поставленими за творами Тараса Шевченка. Хоча не обійшлось і без гоголівських персонажів, витонченого українського бароко та футуристичних образів.

"На жаль, не всі макети із тих, які хотілось би показати глядачам, ми з могли тут представити. Багато з них було втрачено під час пожежі в театрі, – розповідає Наталка Ридванецька, і додає: демонструють тут не лише свої таланти, а й роботу усього колективу, який трудиться над створенням театрального оздоблення. – Це лише здається, що в театрі ти нічим не обмежений – фантазуй досхочу, втілюй ідеї. Насправді ти обмежений текстом, технічними та фінансовими можливостями театру, баченням режисера… відштовхуючись від цього всього ми, разом з кравцями, швачками і ще величезною командою, творимо те, що ви сьогодні бачите".
 

Триватиме виставка до 15 січня прийдешнього року. То ж усі охочі ще мають змогу побачити усе на власні очі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Черкасах стартувала унікальна акція для місцевих підприємців. Тим дають можливість зробити наше місто територією добра.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані водійка Lexus сплутала педалі та знесла паркан

Водійка автомобіля Lexus не впоралася з керуванням, в результаті чого зіткнулася з металевим парканом. Про це повідомляє Уманське районне...

Тальнівська громада на війні втратила 54-річного захисника

На російсько-українській війні обірвалося життя захисника Віктора Валерійовича Курасова. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської територіальної громади. Сьогодні, 29 квітня,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x