Коронація слова

-

- Advertisment -

Черкащанка Світлана Горбань стала лауреатом літературної премії «Коронація слова». Роман письменниці «Надія: сплутані пазли», написаний у співавторстві з рідною сестрою, отримав схвалення столичних критиків та надію потрапити до рук пересічного читача. Літературний конкурс «Коронація слова» проходить вже вдев’яте. Цьогоріч на церемонію запросили 10-х авторів найкращих, на думку журі, романів. Серед них і черкасько-кременчуцький дует сестер-романісток.

Роман «Надія: сплутані пазли» сестри Світлана Горбань та Наталя Лапіна у співавторстві писали близько 2-х років. Рішення про участь у літературному конкурсі ухвалювали теж разом. Відзнака «Коронації слова» у номінації «Роман» вкотре довела: сестри вдало доповнюють одна одну. З своїм твором письменниці ввійшли до десятки найкращих.
Світлана Горбань, письменниця-романістка: «Це було дуже урочисте нагородження і нам з сестрою воно дуже сподобалось».

Конкурс «Коронація слова» нині на високому рівні проводиться, там високоповажне журі. Для нас велика честь, що ми взяли участь і були визнаними на цьому конкурсі»
Співпраця сестер почалася більше 15 років тому із написання невеличкої повісті «Апокриф», присвяченої бабусі дівчат.

Нині в творчому доробку письменниць 5 романів. З них три вже надруковані, а ще два чекають свого часу.
Цьогорічний конкурс – далеко не перша спроба досягти визнання. Сестри вже брали участь у «Коронації слова» 2004

року. Окрім того, письменниці стали лауреатами першого конкурсу гостросюжетного роману «Золотий бабай».

Світлана Горбань, письменниця-романістка: «Тоді нагороду вручав вже покійний Загребельний, і він нам сказав, якби вирішував я , то я б вам перше місце дав».
Працюють сестри переважно в таких жанрах, як історичний роман та фентезі. Розповідаючи про зміст свої творінь, Світлана Горбань переконує: романи – з нічого не з’являються.
Світлана Горбань, письменниця-романістка: «Коли мене питають, що у ваших романах особистого, а що вигаданого, то я відповідаю: 100 % вигаданого і 100 % особистого».
Нещодавно Світлана Петрівна взялася до написання казок і дитячих оповідань. Творить літературні мініатюри письменниця для двох своїх онуків. Досить багато часу романістка віддає власноруч вирощеному розарію. Тож можливо, що саме у цьому затишному садку народиться ідея нового літературного шедевру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x