Online TV

Кращі краєзнавці

Визначено імена лауреатів щорічної обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича. Її вручають тим, хто досяг найбільших успіхів на ниві краєзнавства. До 2001 року премія була літературно-краєзнавчою, а нині є суто краєзнавчою. Хто став її лауреатом у 2010 році, дізнавалися наші кореспонденти.

Лауреатів обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича привітали заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Тимошенко, керівники управління культури і туризму та обласної спілки краєзнавців. Вони зазначили, що Михайло Максимович – неординарна постать в українській науці, а тому отримати премію його імені – почеснота престижно.
У 2010 році лауреатом краєзнавчої премії став Платон Карпенко – за книгу «Нариси з історії Гельмязівщини». Сам він живе на Житомирщині, але не втрачає зв’язок із малою батьківщиною. Відзначили премією і авторський колектив у складі Івана Нерубайського, Василя Олійника та Володимира Мовчана – за фундаментальну працю «Криві Коліна крізь терни і роки».
Вітаючи лауреатів премії, присутні побажали їм нових творчих звершень на краєзнавчій ниві. А Юрій Тимошенко повідомив, що розглядається питання про збільшення розміру премії у 2011 році, аби заохотити до краєзнавчої роботи більшу кількість людей.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Черкаси приймали Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Зірковий час»

Цими вихідними у Черкасах провели Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Зірковий час». Повідомляє Управління у справах сім'ї, молоді та...

У Черкаському кардіоцентрі попрацював лікар зі США

Уже тиждень у Черкаському кардіоцентрі працює Михайло Депутат. Це – лікар-анестезіолог з України, який уже 22 роки працює у...

Цікаве:

“Пакунок школяра”: як оформити і де витратити в Черкасах (ВІДЕО)

За програмою “Пакунок школяра” батьки першокласників уже почали отримувати...

ТОП-5 заправок для борщу, які зроблять його приголомшливо смачним

Борщ - одна з найулюбленіших страв української кухні, яку...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x