НовиниЧеркащинаАнтикорупційна прокуратура закрила справу щодо незаконного збагачення мера Черкас

Антикорупційна прокуратура закрила справу щодо незаконного збагачення мера Черкас

-

- Advertisment -

Спеціалізована антикорупційна прокуратура опублікувала перелік 65-ти кримінальних справ, які закрили через скасування статті про незаконне збагачення. До переліку проваджень увійшла і справа черкаського мера Анатолія Бондаренка, якого підозрювали у незаконному збагаченні. Про це повідомляє прес-служба САП.

Так, 26 лютого 2019 року рішенням Конституційного Суду України статтю 368-2 Кримінального кодексу України, якою передбачалась кримінальна відповідальність чиновників за незаконне збагачення, визнано неконституційною.

Зважаючи на те, що рішення Конституційного Суду є остаточним, не підлягає оскарженню і не може бути переглянутим, було прийнято рішення про закриття кримінальних проваджень, у яких про підозру повідомлено ще не було та закриття проваджень стосовно підозрюваних, досудове слідство у яких триває.

Відтак, увійти до списку "закритих" справ пощастило й кримінальному провадженню стосовно незаконного збагачення черкаського міського голови Анатолія Бондаренка. Те було відкрите 13 вересня 2018 року. Керманича Черкас підозрювали у незаконному утриманні майна на суму 4,5 млн. грн: квартири, нежитлового приміщення та гаража у Черкасах, а також двох автомобілів.

"Станом на 28 березня 2019 року закрито 65 кримінальних проваджень. Орієнтовна сума ймовірного незаконного збагачення у кримінальних провадженнях, що розслідували детективи НАБУ, сягає 1 млрд. 334 млн. 446 тис. грн., 1 млн. 137 тис. дол. США та 531 тис. євро", − повідомила прес-служба САП.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Бондаренко і його більшість розділили Черкаси.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x