Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниБез млинця не Масляна

Без млинця не Масляна

- Advertisment -

«Без млинця не Масляна…» Останній тиждень перед Великим постом, що ознаменовує проводи зими і зустріч весни добігає кінця. Традиційний символ свята Масляної – млинці. Їх господині печуть впродовж усього тижня. Для цього вони використовують найрізноманітніше борошно: пшеничне, гречане, вівсяне та кукурудзяне. Млинці випікають великі й маленькі, до столу подають із різними начинками. Тим, хто ще не встиг насмажити млинців цього тижня, – пропонуємо зробити це зараз разом з кореспонденткою ВІККА-НОВИН Мариною Лук’яненко.

Варіацій рецептів млинців безліч. Кожна досвідчена господиня має власну, перевірену часом, рецептуру. Для менш досвідчених – ВІККА-НОВИНИ у тандемі із кухарем Андрієм Ничипуруком пропонують свій варіант приготування традиційної для Масляного тижня страви.
На півлітра молока беремо 4 яйця, 200 грамів борошна, дрібку солі, цукор за смаком та 3 столові ложки олії. Змішуємо усі складники в окремій посудині та починаємо випікати млинці.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Аби млинці були насправді смачними, я б порадив вам використовувати яйця та молоко лише домашні».
Приготовану суміш Андрій радить наливати ополоником, вправно нахиляючи сковороду у різні боки, аби тісто розтеклося по її поверхні рівномірно. Ще одна професійна таємниця – добре розігріта сковорідка. Мовляв, до неї млинці не прилипають.

Як тільки-но млинець підрум’янився з обох боків, – додає Андрій, – сміливо знімайте його зі сковорідки.
Марина Лук’яненко, кореспондент: «Апробовуємо рекомендації нашого кухаря Андрія: заливаємо… перевертаємо… знімаємо! Три прості кроки – і наш млинець готовий!!!».
Залежно від начинки, млинці можуть бути основною стравою або десертом. Солоні млинці подають до столу із сиром та шинкою, грибами та сметаною, м’ясом і цибулею, маслом та ікрою.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Солодкі млинці можна начинити домашнім сиром, джемом, бананами».
Смак тропічного фрукта гармонійно доповнить підливка з гарячого шоколаду. Кілька вправних рухів кухаря – й святкові «ВІККА-млинці» готові.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Військовий із Черкас отримав «Срібний хрест» від Сирського

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Олександр Сирський нагородив почесним нагрудним знаком «Срібний хрест» капітана Федорчука Андрія Вікторовича - військовослужбовця...

Благодійний рок- фестиваль «Сила Нації» пройде на Черкащині

Фестиваль для поціновувачів мототехніки та музики з’явився ще до початку війни — про це в ефірі програми «Нескорені» на...

Цікаве:

Які спортивні добавки справді працюють: правда без маркетингу

Ринок спортивного харчування щороку зростає – разом із кількістю...

Літнє взуття для активних днів: як обрати ідеальні кеди на теплу пору

У літньому гардеробі важливу роль відіграє зручне, дихаюче та...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас