Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниБез млинця не Масляна

Без млинця не Масляна

«Без млинця не Масляна…» Останній тиждень перед Великим постом, що ознаменовує проводи зими і зустріч весни добігає кінця. Традиційний символ свята Масляної – млинці. Їх господині печуть впродовж усього тижня. Для цього вони використовують найрізноманітніше борошно: пшеничне, гречане, вівсяне та кукурудзяне. Млинці випікають великі й маленькі, до столу подають із різними начинками. Тим, хто ще не встиг насмажити млинців цього тижня, – пропонуємо зробити це зараз разом з кореспонденткою ВІККА-НОВИН Мариною Лук’яненко.

Варіацій рецептів млинців безліч. Кожна досвідчена господиня має власну, перевірену часом, рецептуру. Для менш досвідчених – ВІККА-НОВИНИ у тандемі із кухарем Андрієм Ничипуруком пропонують свій варіант приготування традиційної для Масляного тижня страви.
На півлітра молока беремо 4 яйця, 200 грамів борошна, дрібку солі, цукор за смаком та 3 столові ложки олії. Змішуємо усі складники в окремій посудині та починаємо випікати млинці.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Аби млинці були насправді смачними, я б порадив вам використовувати яйця та молоко лише домашні».
Приготовану суміш Андрій радить наливати ополоником, вправно нахиляючи сковороду у різні боки, аби тісто розтеклося по її поверхні рівномірно. Ще одна професійна таємниця – добре розігріта сковорідка. Мовляв, до неї млинці не прилипають.

Як тільки-но млинець підрум’янився з обох боків, – додає Андрій, – сміливо знімайте його зі сковорідки.
Марина Лук’яненко, кореспондент: «Апробовуємо рекомендації нашого кухаря Андрія: заливаємо… перевертаємо… знімаємо! Три прості кроки – і наш млинець готовий!!!».
Залежно від начинки, млинці можуть бути основною стравою або десертом. Солоні млинці подають до столу із сиром та шинкою, грибами та сметаною, м’ясом і цибулею, маслом та ікрою.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Солодкі млинці можна начинити домашнім сиром, джемом, бананами».
Смак тропічного фрукта гармонійно доповнить підливка з гарячого шоколаду. Кілька вправних рухів кухаря – й святкові «ВІККА-млинці» готові.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Повідомлено про підозру держреєстратору, яка сприяла рейдерській атаці на відоме підприємство на Черкащині

Прокуратура Черкаської області повідомила про підозру державному реєстратору, через дії якої група осіб рейдерським шляхом заволоділа часткою одного із...

Робота в Черкасах: хто скільки заробляє та ким вигідніше бути – будівельником чи менеджером

На сьогодні середня зарплата в Черкасах 22 000 грн. За які вакансії платять найбільше і кого найчастіше шукають,  дізнавалися...

Цікаве:

Онлайн-кредитування в Україні: міф чи реальність безвідмовності?

У сучасному світі, де фінансові потреби виникають несподівано, онлайн-кредитування...

Подарункові набори корейської косметики 2025: як вибрати WOW-комплект

У 2025 році універсальні подарунки на всі випадки життя...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x