НовиниЧеркащинаЧеркаські депутати пригадали свої шкільні випускні (ФОТО)

Черкаські депутати пригадали свої шкільні випускні (ФОТО)

-

- Advertisment -

23 червня у Черкасах, як і по всій Україні, святкують День випускника. І поки нині на площі міста квітують фантастичні модні наряди, vikka.ua пропонує пригадати, який вигляд це дійство кількадесят років тому. Допомогли у цьому черкаські політики, які меланхолійно поділилися своїми емоціями і згадками від шкільного випускного: без пафосних ресторанів, помпезних вбрань і гучного святкування.

Екс-секретар Черкаської міської ради, випускник ЗОШ №2 в 1988 році Олександр Радуцький згадує, як у юному віці важко працював, аби за власні кошти придбати парадний костюм.

"На канікулах, коли переходив із 9 в 10 клас, я пішов працювати вантажником на консервний завод, що на Громова. Це був мій перший заробіток. Взагалі, у той час для всіх батьків випускний був життєво важкою ситуацією. У моїй сім’ї теж не було коштів на хороший костюм і туфлі, тому сам відправився на заробіток", – каже Радуцький.

Майбутній обранець працював на заводі 1,5 місяці, розвантажував вагони і заробив близько 300 рублів.

"Тоді це були дуже великі кошти. Віддав їх батькам. Вони купили мені костюм, дипломат і туфлі. З дипломатом ходив у школу, а дві інші покупки береглись на випускний".

Власне, цей легендарний наряд назавжди збережеться у пам’яті депутата завдяки чорно-білому знімку.

"Вільнодемократівець" Тарас Коломієць також розповідає, що святкування випускного вечора у той час було без зайвого галасу.

"У 1998 році, рівно 20 років тому, я закінчив 9-ту школу, яка зараз є гімназією. Оскільки ресторан був дуже дорогим задоволенням, відзначали по-простому: винесли столи на третій поверх, урочисто посиділи. Потім пішли зустрічати світанок у річковий порт. У мене не було дорогого костюму, тоді всі мали більш-менш повсякденний вигляд", – каже депутат.

Обранець відзначає: святкував випускний вечір повністю тверезий, що зараз можна вважати дивиною.

"Вперше спробував алкоголь на другому курсі навчання в університеті. В школі ж був спортсменом, грав за збірну в баскетбол", – ділиться Тарас Коломієць. На фото він – ще школяр (середній ряд, третій зліва).

Депутат міськради від Громадянської позиції Руслан Зоря пам’ятає День випускника завдяки непрецедентній ситуації. Полишаючи у 1995 році школу №18, юнак не потиснув руку директору, коли той вручав йому атестат.

"Я був старостою класу. Директор чомусь вирішив, що я маю ходити до нього в кабінет і доповідати йому, коли хтось десь бешкетував. Не важливо було: володів я такою інформацією чи ні. Мав приходити і все розповідати. Звісно, такого не відбувалось і через це в нас не склалися стосунки", – розповідає обранець.

Через те, що випускник Руслан не потиснув директору руку – то й атестат отримав непросто. За його словами, директор міцно тримав документ у руках і не віддавав хлопцю, поки на очах у його матері не з’явились сльози.

На світлинах  – майбутній депутат Зоря 23 роки тому в оточенні гарних панянок, а також з мамою та тітонькою.

День випускника для депутатки міськради Олени Шевченко запам’ятався одним із найщасливіших у житті. По-жіночому відповідально учениця ЗОШ №17 у 2001 році поставилась до вибору сукні й зачіски і мала неперевершений вигляд.

"У випускний вечір я постійно посміхалася, не плакала "від радості" за тим, що більше не буде школи, друзів, тому що знала, що попереду буде цікавіше, буде більше можливостей для реалізації себе і досягнення своїх мрій. Я дуже поспішала бути дорослою і самостійною. Також знала, що справжні друзі – залишаться і потім. Так і сталося, в мене чудова подруга, з якою ми сиділи за однією партою з 9 класу", – каже жінка.

Олена додає, що навчалася спочатку в "Д" паралелі (до 9 класу), а потім в "Б" класі – з якого і випустилася. Тому і на зустріч випускників ходить спочатку до одних, а потім до інших.

"Випускний пройшов дуже весело, з цікавими конкурсами, і в теплій атмосфері, тому що об’єднав декілька паралельних класів", – зазначає обраниця.

Жінка добре запам’ятала, що так багато квітів, як тоді, у неї не було більше ніколи в житті.

На знімку Олена Шевченко в яскравій фіолетовій сукні.

Vikka.ua бажає усім, а особливо випускникам 2018 року, назавжди запам’ятати День прощання зі школою тільки теплими моментами.

Всі фото надали депутати з особистих архівів

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують відвідати традиційний етнофестиваль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Разом виходить смачніше: як черкащанка Юлія Кузнець із дітьми готує паски (ВІДЕО)

Сезон підготовки до Великодніх свят розпочато. Черкащанка Юлія щороку разом з дітками випікає паски. До себе на кухню запросила...

Звільняв Харківщину і боронив Бахмут: на Чигиринщині навіки прощаються з військовим

На Чигиринщині прощаються із полеглим на війні з Росією Адамовичем В’ячеславом Дмитровичем. Пишуть на сторінці Чигиринської громади.  Народився Вʼячеслав 9...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x