НовиниЧеркащинаОдин із заказників Черкащини зарибнили товстолобом (ФОТО)

Один із заказників Черкащини зарибнили товстолобом (ФОТО)

-

- Advertisment -

Відбулося зариблення Ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Сулинський" трьома тоннами товстолобика білого. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

Зариблення здійснюється за рахунок користувачів, які займаються промислом на Кременчуцькому водосховищі. Риба вирощена та доставлена з ДП "Іркліївський розплідник рослиноїдних риб" села Іркліїв, Чорнобаївського району в кількості 17940 екземплярів для вселення в Кременчуцьке водосховище, наважкою близько 150-170 г кожна.

Зариблення заказника такими видами як товстолобик білий, який ще є природним "санітаром" наших водойм, дасть значний поштовх в боротьбі із зайвою рослинністю та очищенням води.

Зазначимо, що заказник "Сулинський" розташований у Сульській затоці Кременчуцького водосховища на території Полтавської та Черкаської областей. Територія заказника має велике значення як район нересту, нагулу та зимівлі багатьох видів риб: щуки, сазана, ляща, синця, судака, а також як місця гніздування та відпочинку під час міграцій багатьох видів птахів, в тому числі: чаплі жовтої, реготуна чорноголового, лежня, кулика-сороки, ходуличника, дерихвосту степового, що внесені до Червоної книги України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за вихідні браконьєри виловили на Черкащині майже 300 кілограмів риби.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Неподалік Черкас у ДТП загинули мотоцикліст і його пасажир

На Черкащині в селі Червона Слобода сталася смертельна аварія. Загинули водій мотоцикла та його пасажир. Слідчі відкрили кримінальне провадження....

На Черкащині оголосили конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів (ПЕРЕЛІК)

Черкаська обласна військова адміністрація оголосила конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів. Вони охоплюють міста і села всіх чотирьох районів...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x