НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат нагадав меру про обіцянку з’їсти краватку

Черкаський депутат нагадав меру про обіцянку з’їсти краватку

-

- Advertisment -

Під час виборчих перегонів нинішній мер Черкас Анатолій Бондаренко обіцяв відремонтувати всі черкаські дороги "протягом року". Коли став мером – заявив, що з’їсть краватку, якщо не здійснить свою обіцянку. Депутат Черкаської міської ради Олександр Згіблов нагадав у Facebook, що минає вже третій рік, а краватку Бондаренко так і не покуштував.

У поясненні до петиції депутата міської ради Миколи Мирзи про "Ініціативу громади відправити мера у відставку" Бондаренко похвалився, що він "зробив за два роки більше доріг, ніж попередники за 10 років". І навів цифри: за 2016 рік – 200 тис. м. кв, а в 2017 році – 150 тис. м. кв відремонтовано доріг. Згіблов зазначає, що чиновникам зручно вимірювати дороги у метрах квадратних, але прості люди вимірюють відстань в кілометрах.

"Рахуємо. Ширина вулиці з двостороннім рухом – 7 метрів, магістралі – 16 метрів. Беремо середню ширину – 9 метрів. 200 000: 9 = 22,2 км, 150 000:9 = 16,6 км. Команда Одарича лише за 2012 рік відремонтувала – 25 км. А до цього у попередні роки при бюджеті, який в 20 разів менший, ніж зараз, вдалося розширити Гагаріна, відремонтувати Хрещатик, Подолінського, Замковий узвіз, 2-го Українського фронту, Громова. Згодом у 2014-2015 роках Одаричу при повній відсутності підтримки в депутатському корпусі відремонтували Козацьку, Вербовецького, Канівську, частину Свято-троїцької, частину Б. Вишневецького, Небесної Сотні. Тобто Бондаренко не зміг "догнати і перегнати" рекорд Одарича в 25 км на рік. Тому і кажу, що меру варто вже починати їсти краватку", – розповідає Згіблов.

На сесії міської ради депутат Тарас Коломієць звернувся із запитом надати перелік вулиць, де був проведений ремонт і терміни гарантій.

"Перелік надали. На 2 аркушах. За 2016 рік значиться 26 ділянок вулиць, з них 3 – як не "завершений об’єкт". За 2017 рік – 13 обєктів, з яких 3, як "незавершений об’єкт". Взяв у руки перелік. Найбільша протяжність відремонтованої вулиці – 546 метрів, найменша – 126 метрів", – аналізує Олександр Згіблов.

Далі депутат наводить перелік вулиць і їхню довжину.

"Разом виходить щось трохи більше 5 км. Одна ділянка в межах кварталу. Для свідків "покращення від Бондаренка" – це виливається в слова "щось робить", а для стратегії ремонтів і розвитку міста – це срамота! Зробити один квартал вулиці Амброса і розповідати, що ми ремонтуємо дороги! Відремонтувати 120 метрів Пастерівської і казати – зроблено. Аж смішно!Чому так зроблено? Уникали тендерів. До 1,5 млн грн можна проводити без тендеру. Тому кожна ділянка була подріблена на окремий об’єкт. Влада сама визначала підрядника за принципом: "тому дам, а цьому… теж дам, але після…" Це своєрідна корупція. У коло ремонтників входили тільки свої наближені фірми. Якість ремонтів ви вже самі можете бачити", – каже "вільнодемократівець.

Додає, що ремонт бульвару Шевченка (ще не завершений) уже обійшовся платникам податків м. Черкаси у 62 млн. грн. Один із останніх тендерів – ремонт 2 км бульв. Шевченка від Можайського до Університетської за 34 млн. грн!.

"По 17 млн за 1 км! Це золотий бульвар Шевченка! Після таких сум мер Бондаренко має їсти краватку… в камері СІЗО…" – підсумовує Згіблов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас продовжує порушувати регламент.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x