НовиниЧеркащинаУ газові махінації втрутилася Велика палата Верховного суду України,...

У газові махінації втрутилася Велика палата Верховного суду України, – Анатолій Нужний

-

- Advertisment -

Протягом останніх 6 місяців найголосніші чвари, обурення, суперечки та махінації відбувалися навколо газового питання. Спочатку боролися за адекватні тарифи, потім відвойовували опалення своїх будинків цілі міста України, а виявляється й до цих пір газові монополісти на місцях примудряються "нагріти" українців. Та, на жаль, не теплими батареями, а додатковими витратами, покладеними на споживача за встановлення газових лічильників.

Лічильники газу для побутових споживачів мають встановлювати облгази. Вартість закладена у тарифі на газопостачання. Саме це, за вимогою та непохитною позицією політичної партії "Наш край" підтвердив своєю постановою Верховний суд України: встановлення газових лічильників повинно відбуватися виключно за рахунок постачальників палива – облгазів. Остаточно закрити питання тепер повинен Уряд, забезпечивши жорстким контролем виконання даного рішення суду, повідомляє пресс-служба партії. 

"Наш край" опікується газовим питанням вже протягом року. І керівництвом партії, і народним депутатом України Сергієм Шаховим, і обласними осередками та кожним українцем, який висловив свою громадянську позицію під час збору підписів за недопущення підняття тарифів, зроблені відповідні кроки, – зазначає голова Черкаської обласної організації політичної партії "Наш край", член виконкому партії Анатолій Нужний. – Час від часу мені доводиться чути коментарі деяких скептиків щодо проведених нашою політичною силою дій. Нібито, все це лише яскраві піар-акції! Не буду вкотре перераховувати весь перелік законопроектів і постанов, поданих на розгляд Верховної Ради України представниками "Нашого краю", та для спростування ще існуючих сумнівів, зазначу – рішення Верховного суду України щодо встановлення лічильників облгазами – результат боротьби "Нашого краю" за конституційні права та інтереси громадян". 

За словами політика, згідно з рішенням суду, відмова встановлювати індивідуальні лічильники порушує права споживачів та суперечить вимогам Законів України "Про захист прав споживачів" та "Про житлово-комунальні послуги".

Суд також наголосив, що обов’язок встановлення лічильників газу для населення покладений на суб’єкт господарювання, у даному випадку – на газорозподільну станцію або облгаз.

"Виходить, що облгази протягом років відверто та незаконно наживалися на добросовісних споживачах, примушуючи нас встановлювати лічильники самостійно, – обурюється Анатолій Нужний. – І в результаті: непомірне збагачення монополістів ціною зубожіння народу!"

Партія "Наш край" закликала Уряд негайно забезпечити виконання рішення Верховного суду України та зобов’язати облгази встановлювати індивідуальні лічильники газу. А також запровадити суворий дедлайн для облгазів щодо завершення встановлення лічильників у кожну квартиру та змусити відповідальних за факт незаконних дій сплатити штрафи. 

Як повыдомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат запропонував списати із балансу СУБів багатоквартирні будинки. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x