НовиниЧеркащинаПонад місяць без пленарки: Черкаси можуть не отримати важливих...

Понад місяць без пленарки: Черкаси можуть не отримати важливих грошових надходжень

-

- Advertisment -

Черкаси можуть зостатись без вкрай важливих для міста грошових надходжень в розмірі близько 20 мільйонів. Все – через те, що вже півтора місяці міський голова не скликає сесію міськради. А отже, обранці не можуть проголосувати за їх розподілення та співфінансування, а громада – отримати ці кошти. Про це напередодні в ефірі телеканалу "ВІККА" заявив депутат міської ради Олександр Радуцький.

Обранець обурюється, що, переслідуючи власні принципи та інтереси, мер Черкас Анатолій Бондаренко не проводить сесійного засідання. І наголошує: небажання міського голови змін у складі міської ради може привести місто до реальних проблем. І стосуватимуться вони, в першу чергу, комфорту і розвитку дітей міста.

Політик вкотре нагадав про п’ятимільйонну державну субвенцію для впровадження програми "Нова українська школа". Аби освоїти ці кошти, Черкаси мають виділити спів фінансування у розмірі 30% – близько 2 млн. Якщо 9 серпня пленарна не продовжиться, 1 вересня першачки підуть не в новообладнані класи. Або ж батькам першокласників доведеться самим купувати се необхідне для навчання за новою програмою.

Проблема наразі є з освоєнням інших фінансових надходжень. Наприклад, 675 тисяч, наданих державою на придбання комп’ютерів для обладнання спеціалізованих класів у Черкаських школах. Для того, аби здійснити закупівлю, з місцевого бюджету необхідно виділити таку ж суму. Окрім того, нерозподіленим залишається 1 мілн.грн. На придбання квартир для черкаських дітей-сиріт та 280 тисяч гривень на обладнання залу для тхеквондо, виділеними з обласного бюджету.

Посприяли виділенню коштів і народні депутати, які опікуються Черкасами – Олег Петренко та Владислав Голуб. Йдеться про 5 мільйонів від Петренка на спортивний інвентар для гімнастичної школи, будівництво якої триває в приміщені колишнього кінотеатру "Мир". Та про гроші на ремонт шкіл № 6 та № 29 від Голуба. Однак і їх місто не може прийняти без відповідного рішення обранців.

А найбільшу проблему Олександр Радуцький вбачає у тому, що майже всі дитячі садочки та декілька шкіл Черкас досі залишаються без теплових лічильників.

"Це означає, що Теплокомуненерго з початком опалювального сезону не зможе завести тепло у вказані об’єкти. Саме через відсутність цих лічильників, – пояснює депутат. – Для їх встановлення необхідно виділити 2,5 мільйони. Але знову ж все впирається у сесію, на засіданні якої має бути прийняте рішення про направлення цих коштів".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат ініціював оголошення догани Ігорю Волошину.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x