НовиниЧеркащинаЧеркащина готується до повені

Черкащина готується до повені

-

- Advertisment -

Вся територія Черкащини вкрита снігом і готується до повені. Найбільше снігу – в Уманському, Тальнівському й Звенигородському та Городищенському районах. Найменше – в Кам’янському. Про це пише видання "Вечірні Черкаси".

У понеділок 12 березня по всій області очікують від 10 до 13 градусів тепла, а в середу 14 березня температура ще підвищиться.

Перший заступник голови Тальнівської РДА Володимир Гречка розповідає, що на території району повно снігу, оскільки у перший великий снігопад 18-19 січня випало 49 сантиметрів снігу і він не розтанув увесь. В лютому сипало двічі: спочатку 11 сантиметрів, а потім дев’ять. Посадовець говорить, що люди не панікують, але готуються до гіршого: перевіряють помпи, лагодимо човни, адже вода може хлинути в двори.

ТОВ "Гідроресурс-К" має дві діючі гідроелектростанції на Гірському Тікичі: Юрпільську й Кривоколінську. У стадії відновлення Буцька ГЕС.

"Ми вже зробили буферний скид води, – каже заступник директора Михайло Атаманюк. – Свої дії узгодили із басейновим управлінням Південного Бугу. Погано лише, що ні місцева, ні районна влада не подбали про безпечний проїзд до Юрпільської та Кривоколінської ГЕС. Дороги не розчищено. А це – потенційно небезпечні об’єкти".

Директор Гордашівської ГЕС Олег Ціпов’яз повідомив, що на станції перевірили підйомні механізми, якими піднімають застави. Готуються до того, що доведеться скидати воду.

Найбільша повінь у Тальному сталася 1980 року. Тоді затопило багато будинків, які були зведені на березі річок Гірський Тікич і Тальянка. Редактор місцевої газети "Поле Честі" Валентин Гордєєв. Добре пам’ятає, скільки навалило снігу вкінці березня, а потім вдарило тепло. Чоловік прогнозує, що цієї весни повені не буде.

"Якби сніг упав наприкінці березня – гарантовано була би повінь. А так вночі будуть морози. Я дивлюся німецький сайт Wetteronline. Там ніякого різкого потепління не обіцяють. До того ж цьогорічного снігу значно менше аніж того, що був у 1980 році".

Директор Уманського дендропарку "Софіївка" 77-річний Іван Косенко також стверджує, що повторення повені 1980 року не буде. Красноставський став спустили на 70 сантиметрів, у дамбу закопали 500-міліметрову трубу, тому повінь не страшна.

До водопілля ретельно готуються в Городищі. Виконувач обов’язків голови Городищенської РДА Василь Скринник запевняє, що найбільше снігу – в них. Влада щодня моні торить ситуацію, обдзвонюють усі сільські ради й громади, тримаючи ситуацію під контролем.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вантажівка на Черкащині стала жертвою ожеледиці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Цьогоріч на Черкащині спостерігається зростання випадків сказу серед тварин

Протягом 2024 року в Черкаській області спостерігається значний ріст випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє на фейсбук-сторінці ДУ...

У Черкасах до ремонту доріг залучили УЯР-01: дають гарантію 1 рік

У Черкасах КП «ЧЕЛУАШ» пристрій УЯР-01 для ямкового ремонту доріг. Про це дорожники розповіли на своїй сторінці в мережі...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x