НовиниВодний колапс: у місті на Черкащині із кранів тече...

Водний колапс: у місті на Черкащині із кранів тече багнюка (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Ось уже 10 років у місті Городище з кранів замість води тече багнюка. Перевірки показали, що в ній чи не вся таблиця Менделєєва. А все через те, що у водогоні немає елементарних фільтрів і вода в райцентр подається без будь-якого очищення. Про це повідомляють "Подробности".

Уже не перший рік родина Володимира користується побутовими вугільними фільтрами. Змінювати їх доводиться щомісяця.

"Це вугільний фільтр, але він же ж коштує десь 60 гривень", – говорить Володимир Зінченко.

Та фільтри – не єдина проблем місцевих. Цю воду навіть комунікації не витримують, запевняє сантехнік Віталій. Він показує шматок труби, яку напередодні вирізав після пориву водопроводу в цій п'ятиповерхівці. Усередині – земля, глина та мул.

Водогінну систему в райцентрі капітально не ремонтували вже понад 50 років. Час від часу тільки латають труби. Міський водогін качає воду з чотирьох свердловин. Працівники визнають, у насосній станції ніколи не встановлювали навіть елементарних фільтрів.Така ж ситуація з очищенням і на трьох інших водозаборах.

Яку воду доводиться пити жителям Городища знають у місцевому відділенні черкаського лабораторного центру. За результатами аналізу – вміст солей у воді перевищує норму в півтора рази, а нітратів – удвічі.

"Цю воду можна використовувати тільки для технічних потреб через високу концентрацію нітратів. У дітей виникає метгемоглобінемія", – зазначає завідувач Городищенського міжрайонного відділу ГУ "Черкаський лабораторний центр" Ольга Кучер.

Щоправда, жителям райцентру ні комунальники, ні місцева влада результатів перевірки води так і не показали. Перший заступник голови міста відповісти на запитання, чому подають воду без попереднього очищення не може, нарікає на директора комунального підприємства, звільненого кілька тижнів тому.

"Ну, я ж не можу людину змусити перерахувати гроші і придбати фільтри. Це стосується і станції доочистки води на центральному водогоні", – говорить перший заступник міського голови Городища Анатолій Вибрик.

Та поки чиновники перекладають відповідальність один на одного, жителям містечка доводиться пити воду з нітратами. Іншої альтернативи в них – немає.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська влада виступила проти введення в Україні річкового збору.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x