НовиниЧеркащинаДепутат проситиме міністра посприяти облаштуванню залізничного переходу в Черкасах

Депутат проситиме міністра посприяти облаштуванню залізничного переходу в Черкасах

-

- Advertisment -

В Укрзалізниці не бачать можливості обладнати пішохідний перехід через колію у черкаському мікрорайоні "Лісовий". Із відповідним запитом до залізничників наприкінці січня цього року звернувся депутат міської ради від "Громадянської позиції" Руслан Зоря.

За його словами, через відсутність переходу люди змушені переходити залізничну колію у невстановлених місцях, наражаючи себе на небезпеку. Наявність пішохідного мосту в мікрорайоні проблеми не вирішує, адже жінки з дитячими візочками, люди з інвалідністю фізично не можуть ним скористатися, а перехід через міст дітей та людей похилого віку створює їм істотні труднощі.

Вимогу Руслана Зорі обладнати перехід через колію від перехрестя вулиць Онопрієнка та Одеської до вулиці Сумгаїтської підтримали 42 депутати. Однак в Укрзалізниці відповіли, що не бачать можливості вирішити проблему.

Залізничники повідомляють: на початку 1980-х у зазначеному місці діяв переїзд із охороною та автоматичною сигналізацією, обладнаний пішохідними переходами. Однак після будівництва транспортних розв'язок у місті його було закрито.

Щодо пішохідного мосту, балансоутримувачем якого є КП "ЧЕЛУАШ", в Укрзалізниці радять комунальному підприємству обладнати існуючі сходи пандусами.

Із таким Руслан Зоря не погоджується. Каже: звертатиметься із листом до міністра інфраструктури Володимира Омеляна, аби пішохідний перехід через колії таки облаштували.

"Люди звикли ходити через колії і мостом користуються рідко. По-перше, його стан не надто задовільний, особливо в негоду, коли на сходах слизько. По-друге, навіть якщо "ЧЕЛУАШ" облаштує на ньому пандуси, висота конструкції не дозволить на неї самостійно піднятися людям з інвалідністю та матерям з дитячими візочками. Навіть при допомозі сторонніх це може бути небезпечно", – наголошує обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у 8 мікрорайонах Черкас немає цілодобових аптек.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x