НовиниЧеркащинаЗемлю, яку захопив росіянин із Черкащини, повернули атовцям

Землю, яку захопив росіянин із Черкащини, повернули атовцям

-

- Advertisment -

У земельному скандалі на Київщині, який тягнеться вже три роки, врешті-решт поставлено крапку. 21 червня Апеляційний суд Київської області розглянув справу захоплення 70 га землі, які на 49 років отримав уродженець Росії, а нині житель Черкаської області Євген Вишняков. Правда ніби восторжествувала: землю було повернуто її реальним власникам, пише "Моя Київщина".

Все почалося у 2014 році, коли Згурівська сільрада вирішила зарезервувати вищезгадані 70 га для військовослужбовців, які воюють в АТО, та їх сімей. Землі було розбито на 403 ділянки по 15 соток. Однак невдовзі виявилося, що Головне управління Держземагентства в Київській області вирішило передати цю землю в оренду для фермерського господарства Євгену Вишнякову. При цьому договори було підписано з грубими порушеннями – без затвердженої техдокументації з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок.

Суд першої інстанції став на бік воїнів, держави та громади – скасувавши незаконні накази облзему та договори пожиттєвої оренди стратегічної згурівської землі. Але "фермер" із Черкащини та його адвокати й місцеві представники думають інакше, тому продали на апеляцію. Як припускають журналісти, не для того, щоб перемогти, а для того, щоб затягнути час і обробляти землю далі.

Утім, апеляційний суд підтвердив рішення першої інстанції, віддавши землю громаді.

Хто ж такий Євген Вишняков?

Вишняков Євген Вікторович є уродженцем Росії (м. Майкоп, Краснодарський край), живе у Черкаській області. Євген Вишняков не вперше стає фігурантом земельних скандалів. У 2015 році голова Драбівської райради Черкаської області Володимир Дзега повідомив, що громадянин Вишняков є підставною особою, якій за аналогічними схемами для фермерського господарства передаються сотні гектарів землі на Черкащині.

Варто зазначити, що у держреєстрах Вишняков фігурує щонайменше у двох агро-компаніях – "Вишенька Плюс" та "Ювіто-агро". Як раз в останній разом з ним працює дуже цікавий компаньйон – Юрій Васильков, уродженець Броварів, який з 2006 по 2010 рік був депутатом райради. Васильков протягом тривалого часу очолював структури, пов’язані з земельними кадастрами. Подейкують, що Васильков пов'язаний з одіозним нардепом Геннадієм Бобовим, який має величезний аграрний бізнес на Черкащині, і якого в ЗМІ згадують в контексті вбивства у 2014 року журналіста-розслідувача Василя Сергієнка в Корсунь-Шевченківському.

Ще один співвласник даної фірми – Віталій Оксентюк – на місцевих виборах 2015 року балотувався до Черкаської облради від Радикальної партії, але не пройшов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині родини атовців уже два роки не можуть отримати землю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Платформу під Черкасами хочуть перейменувати на честь острова, де загинули люди

Залізничну платформу, що розташована на дамбі біля Черкас, хочуть перейменувати. Тож замість нинішньої назви 884 км вона може називатися...

Колишньому голові села на Черкащині просять присвоїти звання Героя

Нині триває збір підписів під петицією про присвоєння звання Героя України Степану Педченку. Свого часу він був головою села...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x