НовиниЧеркащинаНа фасаді черкаських будинків художник створює креативні графіті (ФОТО)

На фасаді черкаських будинків художник створює креативні графіті (ФОТО)

-

- Advertisment -

Починаючи з 2009 року і донині стріт-арт художник РАГ залишає уманчанам своє бачення соціального буття на стінах, трансформаторних будках, бетонних перекриттях, фасадах та навіть на покинутих будівлях у непролазних хащах та смітниках, пише "04744.info".

В Умані РАГ живе все своє свідоме життя – він тут народився. Розповідає, що тяга до малювання відчувалася ще в дитинстві, адже мати сучасного вуличного митця теж має певне відношення до художнього мистецтва. Тепер РАГ може передати увесь свій досвід та майстерність синові, адже й він має неабиякий художній талант.

"Абревіатура "Раг" з’явилася від початкових букв. Ключ до розшифрування означає: РЕП, Моє ім’я, Графіті", – розповідає Андрій.

Багато малюнків, які РАГ залишав місцянам, назавжди зникли з вулиць Умані. Сам художник зізнається: закон і графіті, подекуди, – речі несумісні. Тому комунальники швидко прибирають та перефарбовують усі ці роботи.

Проте, для автора кожна робота  це не лише витрати на дороговартісні малярні матеріали, а й пошук себе, частинка своєї душі, ідейний та моральний порив.

"На створення одного малюнка йде в середньому від однієї до кількох годин роботи. Усе залежить від складності малюнка, розмірів та кількості нанесених на ньому шарів. Спочатку потрібно, щоб висох фон, потім кожен наступний фрагмент картинки. А нанесення – це вже технічні моменти – розповідає художник. Рідні підтримують мене. Адже розуміють, що для мене це не просто хобі – це моє життя, моя сутність. Крім того, що малюю графіті в міських локаціях, маю постійну роботу, яка ніяк не пов’язана з моєю творчістю", – зізнається РАГ.

РАГ вже давно відомий не тільки на своїй батьківщині – в Умані. Роботи художника можна побачити в Києві, Одесі, Харкові, Львові, колись, до анексії, навіть у Севастополі.

Деякі зображення представлені в приватних колекціях, музеях, галереях як ексклюзивні об'єкти вуличного мистецтва.

Усього Андрій намалював вже більше 200 малюнків. Художник впевнений, "мистецтво хулігані" в Умані буде розвиватися. Адже графіті стало невід’ємною атрибутикою у сприйнятті міста. Малюнки дозволяють проникнутися урбаністичною харизмою, відчути суспільні погляди та прийняти виклик звичному і рутинному життю.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаську школу оздобили муралом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Лікувальний заклад із Черкас став партнером відомої клініки з Німеччини

Черкаський кардіологічний центр став партнером німецької клініки Robert Bosch Krankenhaus. Відповідний меморандум про співпрацю підписали днями. Про це повідомив...

На Уманщині в результаті ДТП загинув 34-річний чоловік

На Уманщині сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої загинув 34-річний чоловік. Інцидент трапився у межах села Червоний Кут Уманського...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x