НовиниЧеркасиРецепти великодніх пасок від відомих черкащан і фуд-блогерів (ФОТО)

Рецепти великодніх пасок від відомих черкащан і фуд-блогерів (ФОТО)

-

- Advertisment -

З 16 століття Українці випікають паски на Великдень. Журналісти сайту vikka.ua поспілкувались з черкаськими блогерками, які поділились з нами своїми рецептами.

Сирна Паска

Першим рецептом з нами поділилась блогерка і регіональна керівниця благодійного фонду “Мрія” Олена Кавенська.

Інгредієнти

борошно 800 г

сир кисломолочний 5% або 10% 450 г

цукру 140 г

ваніліну 1 уп

яйця 3

жовтки 3

вершкове масла кімнатної температури 100 г.

молока 140 мл

Ізюму та цукатів 200 г

солі 0,5 ч.л

сухих дріжджів ( можна взяти для здоби з барвником, щоб тісто було жовтого кольору) 1 уп

Робимо опару:

В тепле молоко висипаємо дріжджі добавляємо 1 ст ложку цукру і пару ложок муки.

В збиваємо до однорідної маси, щоб опара була як рідка сметана або тісто на оладки.

На кухні повинно бути тепло без протягів. Залишаємо, опара повинна збільшитись в два рази.

Тісто :

В миску вбиваємо 3 жовтки +3 яйця.

Додаємо цукор, сіль вимішуємо до однорідності.

В тісто додаємо сир, мішаємо, вершкове масло мішаємо.

Коли опара підійшла добавляємо в тісто.

До отриманого тіста висипаємо борошно, не відразу, а частинами, потрібно щоб зволожилось все борошно.

Тісто виходить середньої  щільності і трішки липке. Накриваємо плівкою і ставимо на 12 годин в холодне місце.

Наступного дня дістаємо наше тісто з холодильника та даємо постояти. Беремо цукати миємо їх  спочатку в холодній воді потім в гарячій, сушимо полотенцем, додаємо ароматизатор дюшес та муку. Після вмішуємо наші цукати та Ізюм.

Вмішуємо в тісто. Формуємо на порції і кладемо у форми, змащені вершковим маслом. Даємо постояти в теплоті, тісто повинно піднятись, змащуємо жовтком та відправляємо в духовку на 170* Час випікання по румяності та деревʼяній паличці, вона повинна бути суха.  Прикрашаємо на свій смак. Можна білим шоколадом та Рафаелло.

 

Великодній рулет

Фуд-блогерка  Яна Гордуновская  запропонувала  нам давнім сімейним рецептом святкової випічки за її словами цей рецепт підходить не лише на Паску, а й для інших свят.

Інгредієнти

Дріжджі  30г

Тепле молоко 500 г

Цукор 100 г

рослинної олії 80гр

вершкове масла 50гр.

яйця 2

трішки ванілі

борошна +/- 800гр.

(будете дивитись скільки візьме ваше тісто)

маку 250гр.

молоко

цукор

(можна додати родзинки, горішки, журавлину)

1 готуємо тісто:

До теплого молока додаємо живі дріжджі., цукор, сіль, рослинну олію, розтоплене вершкове масло, 2 яйця. Змішуємо. Після чого просіваємо в тісто борошно частинами, замішуємо тісто.

Під кінець замішуємо тісто руками. якщо воно липке додаємо ще борошно.

Накриваєм «дійти» на 2 години і десь 3 рази за цей час періодично вимішуємо додатково.

2️ Готуємо начинку:

Промитий мак залить  молоком(так, щоб закрити зверху) і варити на невеликому вогні, періодично розмішуючи, доки молоко не випаровується.

Перебийте мак в блендері, після чого додайте цукор за смаком. Можна додати родзинки, горішки, журавлину (також обожнюю комбінувати з вишнями).

3️ Приготування рулетів:

Розділяємо тісто на 4 частини. Кожну розкатати та гарно змастити маковою начинкою. Скрутити в рулет. Ставимо на 15 хв рулети «дійти» при 40 градусах в духовці, після чого печемо при 185 градусах. 20-25 хв. Дивіться по своїй духовці. Потрібно, щоб у рулетів зʼявилась румʼяна шкоринка.

 

Баба пасхальна

Далі в нас йде рецепти Пасхальної баби яку можна швидкоруч зробити і подати до столу, від Олени Ольшевської.

Інгредієнти

Тісто: 500 г

борошна, 1

склянка молока,

яйця 3,

дріжджів, 50 г

вершкового масла, 100 г

родзинок, 100 г

цукру 100 г

солі,1/2 ч.л.

цедра з 1/3 лимону,

ванілін.

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли розчина почне бродити, влити її в посуд з борошном. Посолити, додати розтерті з цукром яйця, цедру, родзинки і замісити тісто. Під кінець вимішування додати розтоплене масло і місити, поки воно рівномірно не розійдеться по тісті.  Тоді  тісто викласти на 1/3 висоти змащеної маслом форми, дно якої застелене промащеним папером. Тісто накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Змастити яйцем і пекти в гарячий духовці (190-200°С) протягом 40 хв.

 Десертна паска

Ще один швидкий  рецепт від блогерки з Черкащини  Альонка Good десертної паски, яку можна зробити за годину.

Інгредієнти

борошна 300 г

розпушувача 20 г

цукру 180 г

яйця 4

ванільного цукру 20 г

масла 90 г

кисломолочного сиру 200 г

крем-сиру 180 г

дрібка солі

крем-сира 180 г

цукрової пудри 100 г

малини 50 г (свіжої, замороженої чи сублімованої)

Цукор + ванільний цукор + яйця + розтоплене масло + крем-сир + кисломолочний сир + дрібка солі. Перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно + розпушувач. Тісто має вийти липким, але не рідким. Наповнюємо форми на половину, не більше, випікаємо 40-50 хв при 180’с. У мене вийшло 3 штуки середнього розміру. Охолоджуємо пухкенькі  пасочки, зрізаємо верхівку і дістаємо ложкою м’якуш, наповнюємо легкою вершковою начинкою. Паски накриваємо зрізаною кришкою і змащуємо глазур’ю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x