додому Новини Освіта Звенигородські лісівники разом зі школярами розвішували годівнички для пернатих

Звенигородські лісівники разом зі школярами розвішували годівнички для пернатих

0

Нещодавно звенигородські лісівники спільно з вихованцями шкільного лісництва «Різана криниця» долучились до акції «Нагодуй птахів узимку». Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

lis-ck.gov.ua

Так, учні на чолі з помічником лісничого Пехівського лісництва Ярославом Кондрашовим та керівницею шкільного лісництва Валентиною Бойко розвішали 5 годівничок на території Ризинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Для дітей ця справа не нова, вони завжди завзято долучаються до природничих заходів. Особливо люблять учні піклуватись про друзів наших менших, охоче поповнюють запаси корму в годівничках і з цікавістю спостерігають за птахами. Діти чудово знають, чим саме можна кормити птахів і яка їжа для них є найбільш поживною, тому вони ще й слідкують, аби ніхто не клав до годівниць шкідливого та непридатного для підгодівлі птахів корму.

«Для птахів зима – це найтяжчий період, адже добування їжі значно ускладнюється. Щоб мати сили пережити морози пернатим потрібно їсти більше аніж влітку. Тож ми не стоїмо осторонь і завжди допомагаємо птахам у скрутні часи. Спільно з нашими наставниками лісівниками обов’язково залучаємо до таких заходів підростаюче покоління, аби змалку вчити їх піклуватись про природу і допомагати її жителям», – розповідає керівниця шкільного лісництва «Різана криниця» Валентина Бойко.

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version