додому Новини Черкащина Збитковий контроль: черкаські деревообробники звернулись до поліції через систематичні перевірки

Збитковий контроль: черкаські деревообробники звернулись до поліції через систематичні перевірки

0

Ледь не щоденні тривалі перевірки. І, як наслідок, – простій та шалені збитки для бізнесу. На такі результати від спілкування з полісменами нарікають черкаські підприємці-деревообробники.

Напередодні ті шукали правди у керівництва обласної поліції, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Деревообробники переконують: вантажні автомобілі їхніх підприємств на виїзді з лісу систематично зупиняють правоохоронці. Мовляв, перевірити, чи не крадену деревину перевозять вантажівки. Такі перевірки, зазначають, зазвичай тривають по 6 і більше годин. Що неабияк гальмує роботу деревообробних фірм. Адже в розпорядженні деяких – всього одна автівка для перевезення деревини. І та ризикує опинитись на штрафмайданчику.

Скаржаться і на конкретних працівників поліції. Буцім, ті почасти проводять свої перевірки, перебуваючи не на службовому авто і в цивільному.

При цьому підприємці наголошують: їхня діяльність абсолютно легальна, а партії деревини супроводжуються всіма необхідними документами. Більше того, активно підтримують покарання тих, хто здійснює незаконну вирубку лісу. Від правоохоронців сподіваються ж на розуміння.

"Останнім часом отримуємо дуже багато звернень від місцевих підприємців про порушення вимог щодо зупинки автотранспорту. Люди скаржаться, що поліцейські довгий час тримають їхні автомобілі, – розповідає заступник голови Робочої групи з актуальних питань лісового господарства при обласному лісгоспі Анатолій Романченко. – Ми всі проти незаконної вирубки лісу, тому маємо всі дозволи на перевезення деревини. Але такі дії представників правоохоронних органів призводять до великих збитків: нам потрібно платити зарплати, у наших працівників є родини…І таких працівників по всій Черкащині – тисячі. То ж хочемо знати, хто віддав наказ перевіряти нас аж так ретельно і чи не є він особистою ініціативою окремих оперативників чи працівників районних лісгоспів".

 

До керівництва обласної поліції деревообробники прийшли з письмовим зверненням, підписи під яким поставили три десятка підприємців. Заступники очільника Черкаського ГУНП, які прийняли пікетувальників, пояснили: такі перевірки – один з методів контролю незаконної вирубки лісу.

"Транспортні засоби, які перевозять ліс, будуть зупинятись працівниками нацполіції, але перевірки проводяться і будуть проводитись в межах чинного законодавства, – наголосив заступник начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Володимир Захаренко. – Адже проблема знищення лісу дуже серйозна". 
 

Крім того, підприємцям пообіцяли: у поліції проведуть службове розслідування стосовно окремих ситуацій, описаних у заяві, а його результати передадуть до Державного бюро розслідування. Деревообробники ж попросили в полісменів зворотного зв’язку, адже також хочуть знати попередні результати анонсованої перевірки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Чекращині чоловіка затисло кабіною вантажівки.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version