Online TV
НовиниГрошіВиробник із Черкащини запустить завод із виробництва картоплі фрі

Виробник із Черкащини запустить завод із виробництва картоплі фрі

Незабаром на підприємстві «Потейто Агро» запрацює завод із переробки картоплі на картопляне борошно та фрі. Об’єкт уже будується, наразі частина обладнання доставлена в господарство. Потужність переробки становитиме приблизно 150-180 тис. т/рік. Про це AgroPortal.ua повідомила директорка ТОВ «Потейто Агро» Ольга Лонська.

«У Державному реєстрі України насіннєвого матеріалу для картоплі фрі налічується всього 2-3 сорти. Ми наразі намагаємося підбирати інші сорти, які обов’язково пройдуть випробування, аби зрозуміти, чи будуть вони рости на наших полях. Вирощуванням картоплі для виробництва фрі в Україні практично ніхто не займається, тому ми вирішили набути цей досвід. Звичайно, робимо це не самі, а долучаємо колег, Українську асоціацію виробників картоплі», — зазначила Ольга Лонська.

Вона також розповіла, що цього сезону частину картоплі планують переробити на суху суміш (картопляне борошно). Відповідну лінію з переробки мають запустити орієнтовно на початку 2026 року.

 

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

У навчальному центрі АТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» підготували спеціалістів оперативно-диспетчерських служб

Через значне навантаження на диспетчерські служби товариства та потребу постійного удосконалення навичок і знань, засвоєння нових технологій, у навчальному...

Погода на Черкащині комфортна, але якість повітря погіршилась

Сонячно, сухо та без суттєвих змін — такою буде погода на Черкащині до кінця робочого тижня. Обласний гідрометцентр повідомляє:...

Цікаве:

Що таке КБД масло і чому його використовують

Конопляну олію КБД отримують з органічно вирощеної волокнистої коноплі...

Чому варто вибрати професійну фотосесію для вагітних

Вагітність — особливий час, наповнений трепетом і очікуванням. Багато...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас