Online TV
НовиниГрошіВиробник із Черкащини запустить завод із виробництва картоплі фрі

Виробник із Черкащини запустить завод із виробництва картоплі фрі

Незабаром на підприємстві «Потейто Агро» запрацює завод із переробки картоплі на картопляне борошно та фрі. Об’єкт уже будується, наразі частина обладнання доставлена в господарство. Потужність переробки становитиме приблизно 150-180 тис. т/рік. Про це AgroPortal.ua повідомила директорка ТОВ «Потейто Агро» Ольга Лонська.

«У Державному реєстрі України насіннєвого матеріалу для картоплі фрі налічується всього 2-3 сорти. Ми наразі намагаємося підбирати інші сорти, які обов’язково пройдуть випробування, аби зрозуміти, чи будуть вони рости на наших полях. Вирощуванням картоплі для виробництва фрі в Україні практично ніхто не займається, тому ми вирішили набути цей досвід. Звичайно, робимо це не самі, а долучаємо колег, Українську асоціацію виробників картоплі», — зазначила Ольга Лонська.

Вона також розповіла, що цього сезону частину картоплі планують переробити на суху суміш (картопляне борошно). Відповідну лінію з переробки мають запустити орієнтовно на початку 2026 року.

 

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Чоловіків Черкащини закликають пройти огляд у лікаря (ВІДЕО)

Проявити мужність і прийти на обстеження до лікаря закликають чоловіків на Черкащині. Особливо це стосується тих, кому за 50....

У Черкасах жінка проведе за гратами 9 років за продаж наркотиків

Черкаський апеляційний суд залишив без змін вирок Соснівського районного суду міста Черкаси щодо 45-річної мешканки міста, визнаної винною у...

Цікаве:

Як часник, цибуля та імбир впливають на серце: що потрібно знати

Тріо популярних продуктів — часник, цибуля та імбир — можуть зміцнювати серце,...

Коли найкраще садити часник і цибулю: сприятливі дні в листопаді

У листопаді часник і цибулю на зиму найкраще садити в першій половині місяця....

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас