НовиниЧеркащинаВсеукраїнський тур джаз-хору з Німеччини стартував у Черкасах (ФОТО)

Всеукраїнський тур джаз-хору з Німеччини стартував у Черкасах (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкаській обласній філармонії відбувся концерт міжнародного джаз-хору "Актуальна тенденція". Він приїхав до України, щоб подарувати композиції у стилі джазу, спірічуелс, госпелс та інші. Концерти – безкоштовні; мета учасників – підтримати українців у непростий для країни час. В цьому до них долучилися об’єднані церкви міста.

Дві години 60 хористів та естрадно-симфонічний оркестр із 40 музикантів виконували композиції англійською, українською та німецькими мовами. Концерт відбувся в межах святкування 500-річчя Реформації в Україні.

Закінчився виступ незвично. Всі музиканти і співаки спустилися в зал із запаленими свічками в руках. При цьому вони виконували мелодійну пісню "Мир в тобі".

Гостя концерту Ірина Морхоцька вражена талантом виконавців: "Дуже талановиті та обдаровані Богом люди. Від захоплення у мене та багатьох глядачів наверталися сльози, особливо коли в кінці всі вийшли у хол, вони – співали, а ми безупинно аплодували їм. Неймовірний концерт".

"Я відчував, що зал підтримує і приймає нас. І коли ми спускалися вниз, було таке відчуття єднання, що просто не передати словами ", – розповідає учасник колективу Андрій.

Всі учасники колективу з різних країн: Німеччини, України, Росії, Білорусі, Польщі, Чехії, США. 5 із них – черкащани. Керівник і диригент хору Павло Шабан – іммігрант з України, але вже 20 років живе в Німеччині. Про батьківщину пам’ятає і регулярно відвідує країну з гастролями.

"Моє бажання, аби всі мали можливість послухати красиву, духовну музику. Я давно цим займаюсь і вдома працюю хормейстером декількох хорів, і мені дуже приємно, що я можу поділитися своєю творчістю в Україні", – сказав Павло.

Окрім Черкас, хор "Актуальна тенденція" проїде чотирма містами України, такими як Одеса, Південний, Миколаїв, Херсон.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують на "Ше.Fest".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські школярі привезли медалі зі світового конкурсу екологічних проектів

У Рочестерському технологічному інституті, що знаходиться у штаті Нью-Йорк (США), відбувся фінал GENIUS Olympiad — найбільшого у світі конкурсу...

В Умані рятувальники ліквідували пожежу в одноповерховій будівлі

Рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу в одноповерховій будівлі в місті Умань. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Черкаській...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x