Online TV
НовиниВилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади...

Вилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади фаст-фуду

Фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірили 7 закладів фаст-фуду. Як результат – призупинення роботи двох закладів громадського харчування, вилучення з обігу понад півсотні кг продуктів харчування невідомого походження та відсторонення від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду 13 працівників. Про це інформує прес-служба управління.

Так, працівники Держпродспоживслужби виявили ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме:

– власники закладів не провели реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів;

– до роботи з харчовими продуктами допускаються особи, в яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування;

– не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні даних закладів;

– не проводиться контроль температурного режиму в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів;

– частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою;

– працівники здебільшого не забезпечені дезінфекційними засобами;

– на синтетичні миючі засоби, які персонал вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не надано документи, що підтверджують їх безпечність;

– приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.;

– фізичними особами-підприємцями не надано відповідні документи щодо здійснення утилізації та/або операцій з видалення харчових та інших відходів.

За результатами проведених комісійних обстежень закладів з приготування страв вуличної їжі в Смілі, фізичним особам-підприємцям надано 7 інформаційних листів та рекомендовано:

– 13 працівників закладів тимчасово відсторонити від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження;

– призупинити роботу двох закладів для проведення санітарного дня.

Держпродспоживслужба проінформувала органи місцевої влади про виявлені порушення з виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування у вищевказаних закладах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам розповіли, чого не варто їсти біля води.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Виставка «Холодноярська республіка» відкрилась у Черкасах

Виставка «Холодноярська республіка» відкрилася у Черкаському художньому музеї та стала подією, що поєднала мистецтво, історію й сучасні сенси боротьби...

Поліцейські Уманщини здійснили мрію особливого хлопчика Дениса

Поліцейські Уманщини подарували справжнє свято особливому хлопчику Денису, здійснивши його заповітну мрію — хоча б на один день стати...

Цікаве:

Прості поради черкащанам, що врятують ваші кімнатні рослини

Зима відчутно змінює умови в наших домівках, і це...

П’ять сортів картоплі, що “провалили” сезон-2025 у центральних областях: результати дегустації

Не всі сорти картоплі демонструють гарну врожайність, багато з...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x