НовиниЧеркащина"У кольорах живе її душа": у Черкасах відкрилась виставка...

"У кольорах живе її душа": у Черкасах відкрилась виставка відомої художниці (ФОТО)

-

- Advertisment -

Натюрмори, насичені яскравістю, соковито-зелені пейзажі й неймовірні фантасмагоричні сюжети… Все це переплелось у картинах черкаської художниці Олени Руднєвої. Її персональна виставка "Калейдоскоп стилів" із понад трьох десятків живописних робіт стартувала напередодні в Черкаському обласному художньому музеї. Поринули у вир прекрасного і кореспонденти vikka.ua.

Вихованиця Черкаської дитячої художньої школи ім. Д.Нарбута, нині мисткиня працює в стилях змішаного реалізму та імпресіонізму. Проте, каже, постійно працює над власним розвитком і самовдосконаленням, вчиться технік відомих митців, а надихається природою, емоціями та найближчими людьми.

"Тут зібралось кілька років мого натхнення. Це різні періоди в житті, якісь переживання, музика, кохання, подорожі, аромат маминих квітів та неймовірний смак її випічки – дуже багато факторів впливає на зародження й виношування у мене картини, – зазначає художниця. – Адже кожна робота – це окрема історія".
 

Одні полотна, переповідає, створює дуже швидко – за два-три дні, а над іншими працює іноді й по півроку. Відтак, її живописні полотна експонуються й знаходятьяс в приватних колекціяї по всьому світу: Німеччина, Італія, Канада, Англія, США, Австралія, Франція. Олена Руднєва часто бере участь у художніх акціях і охоче допомагає благодійникам.

В Україні ж виставки художниці проходять раз на п’ять років. Але кожна виставка, переконує художниця, варта такого тривалого визрівання. Адже заряджає, несе світло й емоції, а ще – дає величезний поштовх і мотивацію. 

До слова, цьогорічного "Калейдоскопу стилів" у художньому музеї могло б і не бути. Адже виставка організована спонтанно й несподівано. Усе – завдяки близькій подрузі Олени. Та буквально взяла мисткиню за руку й відвела до музею. Жінка каже, не може спокійно спати, коли така краса ховається в майстерні, а не експонується в музеї.

Однак найбільше за підтримку художниця дякує рідним: коханому чоловіку, мамі й покійному батькові – відомому поету Сергію Руднєву. Олена досі щемливо цитує рядки вірша, написаного татом до доньчиного Дня народження:

"Схвильований, здається, не на жарт. У кольорах живе її душа…" Саме поєднання маминої терплячості з татовим талантом й дали свої плоди – я вийшла в них творчою душею. І зараз часточками цієї душі я ділюсь з людьми через свої роботи".
 

Діятиме персональна виставка Олени Руднєвої в стінах Художнього музею  до 9 червня 2019 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка прославилась на європейському просторі іграшками ручної роботи.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Черкаські піротехніки розміновують деокуповані території (ВІДЕО) 

Черкаські піротехніки продовжують розміновувати деокуповані території Херсонської та Миколаївської областей від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють на сторінці Обласного...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x