додому Новини Черкащина СБУ викрила незаконне перевезення цінної деревини з Черкащини в країни ЄС (Фото)

СБУ викрила незаконне перевезення цінної деревини з Черкащини в країни ЄС (Фото)

0

Служба безпеки України блокувала незаконне вивезення до однієї з європейських країн оптової партії лісосировини, яку закуповували на Черкащині.

За попередньою версією слідства, механізм контрабандного переправлення організували представники столичної комерційної структури. Про це інформує пресслужба СБУ в Черкаській області.

Лісопродукцію у вигляді пиломатеріалів закуповували у лісгоспах на території Черкащини. Для нелегального вивезення товару до ЄС комерсанти вносили недостовірні відомості щодо кваліфікації сировини.

Правоохоронці затримали вантажівку з партією контрабандної лісопродукції під час спроби перетину митного кордону "Київ-Столичний". У ході огляду транспортного засобу виявлено 22 кубометри забороненої до експорту деревини акації, на суму майже 200 тисяч доларів США.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 201-1 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної оборудки.

Операція з викриття та блокування контрабанди проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України і Управлінням СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах посадовця ДСНС викрили на хабарі.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version