НовиниЧеркащинаПісля канівської сесії команда Бондаренка буде підвищувати тарифи на...

Після канівської сесії команда Бондаренка буде підвищувати тарифи на квартплату в Черкасах

-

- Advertisment -

Після рішень, прийнятих на канівській сесій, у Черкасах можуть зрости тарифи на комунальних послуг. Таку думку висловив черкаський депутат від Партії вільних демократів Василь Соломаха.

Минулого року "Вільні демократи" ініціювали рішення про об’єднання двох черкаських СУБів в одне комунальне підприємство, що дозволило б значно заощадити бюджетні кошти та уникнути підвищення тарифів на квартплату. Проте на таємній сесії в Каневі це рішення було скасовано.

"Зараз у Черкасах два СУБи, два начальники із зарплатами в 15-20 тис. грн., два водія начальника, дві секретарки начальника, два головні бухгалтери, два головні інженери та інше. Об’єднання СУБів дозволило б зменшити керівний склад і адміністративні витрати на його утримання на 2-3 млн. грн. в рік", − повідомив "вільнодемократівець" Василь Соломаха.

Він зауважив, що ще за часів мерства Сергія Одарича була зменшена кількість СУБів з 7 до 3-ох. Таким чином тарифи на квартплату не росли протягом 4 років.

"Щоб комунальні підприємства прибирали двори, ремонтували під’їзди, вчасно ремонтували труби потрібно діяти двома шляхами: або зменшувати витрати на адміністративну частину, або підвищувати тарифи. "Вільні демократи" запропонували скоротити кількість СУБів і не підвищувати тарифи", — заявив Василь Соломаха.

Він став автором проекту рішення міської ради. За нього було проголосовано ще минулого року. Йшла процедура ліквідації СУБів. Проте на таємній сесії в Каневі 22 депутати скасували це рішення. Таким чином у Черкасах продовжують працювати дві Служби утримання будинків.

"У команди Бондаренка тепер залишився другий шлях, щоб утримати СУБи на плаву, − це підвищувати тарифи на квартплату. За бездіяльність мера доведеться розплачуватися містянам", − зазначив Василь Соломаха.

Нагадаємо, що на засіданні виконкому 28 серпня було прийнято рішення про підвищення тарифу на вивезення сміття.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Бондаренко підписав рішення з таємної канівської сесії.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині фінішує посівна: що сіють аграрії у цьому році? (ВІДЕО)

На Черкащині фінішує посівна кампанія. Цьогоріч на Черкащині заплановано посіяти 443 тис. га ярих зернових і зернобобових культур. Інформує...

На одній із вулиць Черкас встановлять односторонній рух

Сьогодні під час засідання черкаського виконкому було підтримано впровадження одностороннього руху на одній із вулиць. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x