додому Новини Автентичні страви Черкащини, зібрані Євгеном Клопотенком: унікальні рецепти

Автентичні страви Черкащини, зібрані Євгеном Клопотенком: унікальні рецепти

0

Під час зйомок на Черкащині відомий шеф-кухар Євген Клопотенко знайшов  унікальні страви. Леськівські цибуляники, автентичний хліб, кандьор, шпачки та автентичний капусняк.

Леськівські цибуляники

Для них вам знадобиться:

6–8 великих цибулин,

1 склянка пшона,

150 г сала або 100 г вишкварок (для пістної версії),

1 велика морква,

1 цибулина для засмажки

1 яйце (для непісної версії),

сіль, чорний перець, 200 мл томатного соусу або 200 г сметани.

Приготування: Цибулини почистити і варити кілька хвилин у кип’ятку, потім розібрати на «чашечки». Пшоно добре промити, зварити майже до готовності. На вишкварках або салі підсмажити цибулю з морквою, змішати з пшоном, за бажанням додати яйце. Начинити цибулинні «чашечки», скласти у форму, залити томатом чи сметаною і запікати 25–30 хв при 180 °C.

Автентичний Хліб на хмельовій заквасці з Холодного Яру

Інгредієнти:

2 жмені хмелю,

1,5 л води,

700–800 г борошна,

1 ст. л. меду, 1 ч. л. солі,

капустяний лист (за бажанням).

Приготування: відварити хміль, процідити, остудити й змішати з борошном та медом, залишити на 2–3 дні, замісити тісто із закваскою, водою, борошном і сіллю, дати піднятися, сформувати буханець, покласти на капустяний лист і випікати при 200 °C близько 50 хв, у піч підлити трохи води для пари.

Кандьор (Черкащина)

Інгредієнти:

1 склянка пшона,

150 г сала,

1 цибулина,

1 морква,

1 ч. л. насіння кропу,

200 г м’яса (за бажанням), сіль.

Приготування: пшоно промити й зварити, сало витопити до вишкварок, підсмажити в ньому цибулю й моркву, за бажанням додати м’ясо, все змішати з пшоном, додати кріп, посолити й протушкувати кілька хвилин.

 Городищенські Шпачки

Інгредієнти:

2 склянки борошна,

1 склянка кефіру,

½ ч. л. соди,

½ ч. л. солі,

3–4 картоплини,

2 ст. л. олії, олія для смаження.

Приготування страви: картоплю відварити й зробити пюре, з кефіру, соди, солі та борошна замісити тісто, розділити на шматочки, зробити маленькі пиріжки з картопляною начинкою, обсмажити у великій кількості олії до золотистої скоринки.

Автентичний Капусняк

Інгредієнти:

200 г квашеної або підкисленої капусти,

4 картоплини,

1 морква,

1 цибулина,

2 ст. л. томатного соку,

1,5 л води, 2 ст. л. олії або 50 г сала,

лавровий лист, сіль, перець.
Приготування страви: картоплю нарізати й зварити майже до готовності, капусту протушкувати, окремо зробити засмажку з цибулі, моркви й томату, все з’єднати у каструлі, додати спеції та томити ще 15–20 хв.

YouTube video player

Читайте також на сайті ВІККА

  • У сучасному гастрономічному світі існує надзвичайно багато варіацій приготування піци на будь-який смак. Але саме сьогодні, у Міжнародний день піци, варто згадати культові рецепти, які стали неповторними стравами. Їхні автори – справжні професіонали.

    Підбірка з трьох піц від найкращих кухарів України та світу: Гордона Рамзі, Марко Чарветті та Євгена Клопотенка.

Exit mobile version