Online TV
НовиниНавчальні заклади презентували на обласній виставці педагогічних технологій свої...

Навчальні заклади презентували на обласній виставці педагогічних технологій свої вміння

У Черкасах відбулася обласна виставка педагогічних технологій "Профтехосвіта Черкащини-2018". Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області проводив майстер-класи та дивував присутніх вишуканими смаколиками, передає кореспондент vikka.ua.

17-річна Ілона Мельниченко навчається на кухаря-офіціанта. Каже, що так само колись побачила майстер-класи навчального закладу і вирішила вступити до нього на цю спеціальність. Сьогодні дівчина сама проводить майстер-клас зі створення виробів із мастики.

"Раніше я й не знала, що таке мастика, а наразі можу робити дуже багато. Наші викладачі дуже цікаво викладають і постійно нас заохочують", – розповідає вона.

З метою оптимізації мережі професійно-технічних навчальних закладів у 2016 році три заклади об’єдналися, утворивши один багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області. Наразі навчальні ці заклади розташовані у містах Шпола, Ватутіне та селі Мокра Калигірка.

Майстер Людмила Павлюк викладає вже дев’ять років. Говорить, що такі професійні виставки для них – звична справа, адже щороку беруть в них участь та демонструють свої вміння.

"На виставці презентуємо вироби наших учнів, які були зроблені разом з їхніми наставниками-майстрами, та проводимо профорієнтаційну роботу. Як об'єднаний заклад ми беремо участь вже вдруге",– пояснює вона.

Безліч цукерок, капкейків, випічки та виробів із мастики презентував центр цього року.

На базі 9-ти класів у регіональному центрі навчають на кухаря-кондитера, тракториста-машиніста, слюсара з ремонту с/г техніки, водія, муляра, лицювальника-плиточника.

На базі 11-ти класів можна здобути профільну освіту за напрямками: муляр, лицювальник-плиточник, кухар-офіціант, тракторист-машиніст, слюсар з ремонту с/г техніки, водій.

А ось 18-річна Алла Нечит випускається вже цьогоріч. Дівчина говорить: за півтора року навчання на спеціальності кухаря-офіціанта отримала ті знання, які й бажала отримати.

"Насправді це дуже цікаво. Багато чому навчилася, що раніше не вміла, наприклад, вирізати з карвінгу. Думаю потім працювати за спеціальністю у Смілі, вже й підшукала роботу", – ділиться вона.

Директор навчального закладу Станіслав Кошолап каже, що раніше, ще до об’єднання навчальних закладів, між ними відчувалася конкуренція, а зараз діти стали дружні, одне одному допомагають, діляться досвідом і йдуть до спільної мети – бути професіоналом у обраній професії.

"В нас навчається понад 800 осіб за різними спеціальностями. Наразі плануємо співпрацювати із європейськими вишами задля обміну досвідом та, можливо, і студентами, – зазначає директор. – Також трішки відкрию завісу: на майбутнє у нас планується кілька нових та цікавих спеціальностей".

Директор наголошує, що отримати бажаний фах студенти можуть від року до трьох з половиною навчання. А якщо абітурієнти вступають на обраний фах по закінченню 9-го класу, то, окрім диплому кваліфікованого робітника, отримують і атестат про повну середню освіту. Таким чином, вони економлять цілий рік.

Як повідомляв сайт vikka.ua, понад 60 школярів з усієї України вивчатимуть на Черкащині державотворення.

 

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Роздільне збирання відходів на Черкащині охопило понад 100 населених пунктів

Черкаська область активно долучається до європейської екологічної політики. Роздільне збирання побутових відходів вже запроваджено у понад сотні населених пунктів...

Смертельна ДТП на Черкащині: водій збив жінку-пішохода

Трагічна дорожньо-транспортна пригода сталася напередодні, 14 жовтня, у селі Жаботин Черкаського району. Близько 15:00 на вулиці Лигіній водій легкового...

Цікаве:

Як правильно вибрати жіночі ботфорти для різних випадків

Жіночі ботфорти вже давно стали незамінною частиною гардероба сучасної...

Свіжі продукти із Восторг зі зручною доставкою від Zakaz

Осінь — найкращий час повернути на кухню яскраві смаки:...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x