Online TV
ВідеоНа Черкащині майже завершили посівну і починають обробляти поля...

На Черкащині майже завершили посівну і починають обробляти поля від бур’янів

Аграрії Черкащини завершують посівну.  Черкаська область увійшла до п’ятірки регіонів, які найшвидше впорались із весняною кампанією. В структурі посівних площ найбільшу питому вагу займають зернові – 51 % та 37% технічних культур. Під картоплю та овочі відведено 6 %, під кормові культури – 5 % посівів. Про це повідомляє власкор ВІККА з брифінгу у Черкаській ОВА.

Наразі вже засіяно 401 тисячу гектар ярих зернових та зернобобових.

Технічні культури – соя, соняшник, цукровий буряк – нині займають в області 413 тис га. В Управлінні запевняють: поточних площ достатньо, щоб гарантувати продовольчу безпеку країни та сформувати потенціал на експорт.

РОМАН КОСЕНКО, ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ АГРОПРОМИСЛОВОГО РОЗВИТКУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

Навесні тривалий час через прохолоду деякі культури не розвивалися належним чином, але з потеплінням у області встановилася оптимальні агрометеорологічні умови для наростання вегетативної маси у всіх культур. Зараз погодні умови сприяють росту бур’янів та грибкових захворювань, тому аграрії інтенсивно обробляють поля.

Читайте також:

У Черкасах відкрили найпотужнішу електрозарядну станцію (ВІДЕО)

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

На Тальнівщині зустріли земляка, який повернувся з полону

На рідну землю повернувся захисник із Черкащини Олег Боровець - після більш ніж трьох років ворожого полону. Повідомляють на...

На Звенигородщині чоловік до смерті побив товариша: що відомо

8 вересня до поліція надійшло повідомлення про виявлене тіло 49-річного чоловіка в одному із приватних будиників на Звенигородщині. Про...

Цікаве:

“Пакунок школяра”: як оформити і де витратити в Черкасах (ВІДЕО)

За програмою “Пакунок школяра” батьки першокласників уже почали отримувати...

ТОП-5 заправок для борщу, які зроблять його приголомшливо смачним

Борщ - одна з найулюбленіших страв української кухні, яку...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x