НовиниЧеркащинаНа Черкащині «велика вода» загрожує затопити насосні станції

На Черкащині «велика вода» загрожує затопити насосні станції

-

- Advertisment -

Через підняття рівня Кременчуцького водосховища в зону підтоплення потрапили дві насосні станції: в селі Тіньки, Чигиринського району, та в селі Васютинці, що на Золотоніщині. Про це повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів у Черкаській області.

У зв’язку з тим, що рівень води піднявся пошкоджено берегоукріплення біля Тіньківської насосної станції. Виникло вимивання ґрунту в бік насосної станції, що може призвести до її затоплення та виходу з ладу енергетичного обладнання, йдеться у повідомленні установи.

Також є загроза затоплення Першотравневої насосної станції, яка розташована на березі Кременчуцького водосховища за межами с. Васютинці Золотоніського району На даний час територія насосної станції почала затоплюватись, вода підходить до споруд та будівлі насосної станції.

Як розповідав сайт vikka.ua, рівень води у Кременчуцькому водосховищі досяг найвищої точки за останні 30 років. Про це повідомив керівник Черкаського гідрометеоцентру Віталій Постригань.

Тим часом жителі Червоної Слободи, що під Черкасами, почали бити на сполох. У соціальних мережах житель Червоної Слободи Андрій Чекрій розповсюдив відео про розлив Дніпра, води якого, ніби, почали руйнувати берег в селі . За словами активіста, через підняття рівня води розмивається схил і річка скоро може «підмити приватні будинки».

Проте місцева влада заспокоїла, зазначивши, що до найближчих будинків 180-200 метрів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x