НовиниЧеркащина"Купуй українське, плати українцям" порушує угоду про асоціацію з...

"Купуй українське, плати українцям" порушує угоду про асоціацію з ЄС

-

- Advertisment -

Законопроект "Купуй українське, плати українцям" (№7206) порушує угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Про це під час прес-брифінгу із регіональними журналістами у Києві заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент "ВІККА-новин".

За словами Климпуш-Цинцадзе, цей так званий законопроект "Купуй олігархічне" може закрити європейські ринки для українських компаній. Особливо втратять малі та середні українські фірми, які не будуть конкурентними до великих бізнес-структур. Віце-прем’єр-міністр переконана, головне завдання нині – розтлумачити депутатам суть загроз та не допустити ухвалення його у другому читанні.

"Цей законопроект нібито пропонує захищати українське. А насправді вводить диспропорції: вимагає низку довідок для кожної компанії, яка мала податися на тендер у електронній системі держзакупівель. Малі та середні підприємства не будуть конкурентними із великими, а останні якраз матимуть можливість зібрати такі довідки", – наголошує віце-прем'єр-міністр.

Закон передбачає вимогу до учасника публічних закупівель подавати 23 додаткові документи, також пропоновані зміни до процедури публічних держзакупівель призведуть до підвищення цін на 43%. На переконання Віце-прем’єр-міністра, за красивою привабливою обгорткою цього проекту криється велика кількість ризиків як для учасників ринку, зокрема середніх та малих підприємств, так і репутаційних ризиків.

"Прийняття чи неприйняття цього законопроекту важливе для сприйняття України іноземними партнерами. Наша країна не може дозволити собі підписувати важливі угоди, які потім доводиться порушувати без будь-яких консультацій і будь-якої аргументації", – підсумовує чиновниця.

Брифінг організували Офіс Віце-прем’єр-міністра України з європейської та євроатлантичної інтеграції і польський Фонд міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL) у партнерстві з громадськими організаціями "Інтерньюз-Україна" та "Товариство Лева".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани облюбували ближнє зарубіжжя та оформили майже вдвічі більше паспортів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Цьогоріч на Черкащині спостерігається зростання випадків сказу серед тварин

Протягом 2024 року в Черкаській області спостерігається значний ріст випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє на фейсбук-сторінці ДУ...

У Черкасах до ремонту доріг залучили УЯР-01: дають гарантію 1 рік

У Черкасах КП «ЧЕЛУАШ» пристрій УЯР-01 для ямкового ремонту доріг. Про це дорожники розповіли на своїй сторінці в мережі...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x