додому Новини Черкащина Екологи підгодували лебедів, які залишились зимувати біля черкаської дамби (ФОТО)

Екологи підгодували лебедів, які залишились зимувати біля черкаської дамби (ФОТО)

0

Через зниження температури, черкаські екологи вирішили підгодувати зграю лебедів, яка залишилась на зимівлю в Липівському орнітологічному заказнику неподалік станції Панське. Про це у Facebook повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

Представники районної громадської організації Золотоніського товариства мисливців та рибалок надали для підгодівлі шість мішків зерна.

За інформацією Олександра Познякова, лебеді харчуються взимку в основному підводними частинами рослин, але також можуть фільтрувати дзьобами дрібних рачків і різних личинок. Тому підгодовувати птахів з метою порятунку слід тільки в екстремальні періоди зимівлі: наприклад, при різкому зниженні температури (-15 градусів і нижче), а також за наявності у птахів фізичних ушкоджень, коли водоплавні дійсно можуть опинитися на межі загибелі.

"Необхідно пам'ятати, що, підгодовуючи водоплавних, ми відбиваємо у них мотивацію до самостійного пошуку прожитку, привчаємо їх до людини, чим можуть скористатися зловмисники. Таким чином, водоплавні птахи, як правило, самі можуть про себе подбати, а допомога їм потрібна лише в дійсно екстремальних ситуаціях", – говорить фахівець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, біля черкаської дамби залишилась на зимівлю зграя лебедів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version