НовиниЧеркащинаДобрі справи: на черкаському аукціоні для порятунку маленької Діани...

Добрі справи: на черкаському аукціоні для порятунку маленької Діани зібрали майже 200 тисяч гривень

-

- Advertisment -

Сльози наверталися навіть на чоловічі очі. Історія маленької черкащанки, яка завзято бореться зі страшною хворобою, розчулила черкащан та стала відомою на всю Україну. Маленьку Діану Батій не залишили наодинці зі своєю бідою. Дівчинку та її родину в Черкасах вирішили підтримати благодійним аукціоном "Життя для Діани". Його організували журналісти ТРК "ВІККА" спільно з партнерами благодійного заходу БФ "Делікат", до яких долучилися всеукраїнські ЗМІ, зірки телебачення, спортсмени, митці та відомі співаки. Усі речі, які вони передали для публічного торгу, розійшлися серед черкаського істеблішменту. Аукціон задля спасіння Діани перевершив сподівання організаторів та батьків. Під час заходу вдалося зібрати  197 тис. 700 грн. З них 185 тис. 700 грн вторгували за лоти, а 12 тисяч залишили у скриньках допомоги. Подробиці дізнавався сайт vikka.ua.

Діані Батій усього три роки. Лікарів та журналістів вона вражає життєрадісністю та стійкістю. Дитина майже здолала рак четвертої стадії. Втім, у жовтні хвороба повернулася. Дівчинка проходить курс хіміотерапії, а лікування, яке їм призначають, вартує майже 200 тисяч євро. Для родини сума непідйомна. Тож допомогти їм взялися небайдужі люди.

Одна з організаторів та натхненників аукціону, журналіст телеканалу "ВІККА" Вікторія Хамаза зазначає, що результат черкаських торгів перевершив сподівання. Вона щаслива, що завдяки цій ініціативі вдалося трохи полегшити фінансове питання для батьків дівчинки.

"Мене вразили і Діана, і її батьки. Рік вони своїми силами намагалися здолати хворобу: не зверталися ні до кого по фінансову допомогу. Це єдиний випадок на моїй пам’яті. Діанку ж у лікарні називали Діана-Єдинорог, бо вона дуже стійко та позитивно переносила хіміотерапію, навіть танцювала під час процедур. Її бойовий настрій не залишав байдужим нікого", – розповідає журналістка.

Facebook / Вікторія Хамаза

Підготовка до аукціону зайняла місяць. За цей час журналістам та партнерам БФ "Делікат" вдалося зібрати 32 унікальні речі, які стали лотами аукціону.

"Ми зв’язувалися з українськими телеканалами, зірками шоу-бізнесу, митцями, спортсменами. Самостійно та через знайомих. Речі від гурту "Бумбокс" та родини Бабкіних я забирала з кур’єрської служби прямо в день аукціону. Деякі лоти стали приємною несподіванкою, – пригадує "вікківка". – Нам допомагала журналістка "ТСН" Наталя Нагорна. На своєму телеканалі вона якось зіткнулась із ведучим Русланом Сенічкіним, який ніс примірники своїх книжок. Їх йому передали на одну більше, ніж він замовив. Так одна з них відправилася до нас".

Крім того, українські телеведучі Дмитро Комаров, Руслан Сенічкін, Юлія Галушка записали для учасників аукціону відеоповідомлення. Це дуже розчулило батьків Діани. Відчувши підтримку такої кількості людей, вони не втрималися від сліз.

"Чоловік навмисне не дивився теленовини про Діану. А на аукціоні показали сюжет ТРК "ВІККА" і це його розчулило. Дуже вдячні всім, хто допоміг. Діана всім передає привіт. Вдячна за подарунки. Їй на аукціоні передали великого ведмедя, велику повітряну кульку-котика та ляльку-мотанку "Жіночий оберіг". Її придбав учасник аукціону та передав Діані. Вона з нею в обіймах сьогодні спала", – розповідає мама дівчинки Ольга Батій.

Найбільшу суму 25,3 тис. грн на аукціоні витратив секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький. За 5,1 тис. грн він придбав ексклюзивну фотосесію від "95 кварталу", ще 7,2 тис. грн віддав за дизайнерський годинник від програми "Сніданок вихідний". Також благодійник виклав 13 тис. грн за екскурсію в телевізійне закулісся "ТСН". Ще серед його аукціонних придбань – фірмова шапка "1+1".

У коментарі сайту vikka.ua, політик зазначив, що таку суму на добрі справи витратити було не шкода. До того ж участь в аукціоні він обговорив із дружиною.

"Я взагалі займаюся волонтерством, але здебільшого роблю це непублічно. Для добрих справ віддавати гроші не шкода. Я отримую зарплату 32 тис. грн на руки. Дружина теж заробляє. У неї доходи майже як у мене, тож, думаю, такі витрати ми переживемо", – зазначив секретар міськради.

При цьому він зізнався, що планував витратити трохи менше – 20 тис. грн, але своєю активною участю в аукціоні хотів "розкачати" інших учасників.

"Сподівався, що деякі депутати трохи більше допоможуть грошима. Але кожен дає стільки, скільки вважає за потрібне. Тож дякую, що відбулося так, як відбулося", – поділився враженнями Олександр Радуцький.

Один із найпопулярніших лотів – магнітолу соліста гурту "Бумбокс" Андрія Хливнюка за 13 тис. 200 грн придбав представник ВО "Свобода" Ярослав Коваленко. Персональна фотосесія від фотографа Ігоря Єфімова (10 тис. грн) та величезний капелюх із експедиції Дмитра Комарова (13 тис. грн) дісталися екс-депутату міськради, меценату Араїку Мкртчяну. Володарем VIP-перепустки на канал "112. Україна" за 10 тис. грн став представник компанії "eKreative""Павло Валенчук. Зазначену вище книгу рецептів від ведучого "Сніданок з 1+1" Руслана Сенічкіна за 5 тис. грн придбав депутат міськради Роман Діскант. Кофту та диск від подружжя Бабкіних за 3 тис. грн придбала родина Кудактіних.

Facebook / sergei kudaktin

Дорогоцінну кофту популярного співака Олега Винника несподівано для себе за 4 тис. грн купив черкащанин Валентин Титаренко.

Лоти на розробку брендбуку від рекламної агенції придбали депутат міськради Олексій Мельник та Віталій Танцюра (3,4 тис. грн).  Роботу відомої черкаської художниці Тетяни Черевань за 10 тис. грн купив депутат Черкаської міської ради Юрій Тренкін. Спортивні лоти – форму зіркового вихованця "Черкаських Мавп", гравця американської команди "Канзас Джейхокс" Святослава Михайлюка (3 тис. грн) та форму капітана команди "Черкаські Мавпи" Олександра Кольченка (7 тис. грн) – на аукціоні виборов приватний підприємець Віталій Бузько. Їх у якості експонатів планує передати до новоствореного музею черкаського баскетболу.

М'яч із автографами гравців всеукраїнського ФК "Шахтар" та шарф клубу за 10 тис. грн узяв депутат міськради Станіслав Лукирич. Лот із ексклюзивною екскурсією спортивним каналом "Футбол-1" та можливістю бути присутнім на прямому ефірі придбали за 9 тис. 200 грн. Годинник ручної роботи зі скла "Ранок у горах" Олесі Коленчук продали за 5 тис. грн. Картина "Гомін хвиль" Олени Руднєвої на аукціоні пішла за 6 тис. грн. Книгу "П'ятеро, як один" черкаського журналіста Назарія Вівчарика придбали за 1 тис. грн, мотанку "Жіночий оберіг" Яни Даниленко за 3 тис. грн, картину з гіпсу "Ніжність" Людмили Огєй – за 2 тис. 200 грн, полотно "Роза вітрів" Ярослава Могильова пішла за 3 тис. грн.

"Вікківці" дякують своїм колегам з телеканалу та інших ЗМІ, а також БФ "Делікат" за партнерство, допомогу та участь в організації благодійного заходу.

По завершенню аукціону учасники заходу продовжили збирати кошти для Діани у спеціальні скриньки. Долучитися до акції допомоги можуть усі бажаючі.

"ПриватБанк": 5168 7573 3517 2963
Одержувач: Батій Ольга Олександрівна
Номер матері: 063 697 72 24

Як повідомляв сайт vikka.ua, заради порятунку трирічної черкащанки "ВІККА-новини" об’єднали українських зірок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x