НовиниЧеркащинаДо Черкас дійшов невідомий їдкий дим: фахівці радять на...

До Черкас дійшов невідомий їдкий дим: фахівці радять на ніч закривати вікна

-

- Advertisment -

На їдкий запах у повітрі почали скаржитися черкасці. Ще з 23 вересня смог відчували у Південно-Західному районі, центрі міста, а також на Митниці. Фахівці ж заспокоюють: загрози для здоров’я від цього диму немає. Звідки могла взятися димова завіса, з'ясовував сайт vikka.ua.

"Страждаю від смогу і я. Навіть сьогодні весь день болить голова. Припускаю, що однією із причин може бути пожежа на торфовищі в Ірдині. Це надзвичайна ситуація для Черкащини. Я вважаю, цю проблему треба вирішувати комплексно і рішення може бути одне – відкрити шлюзи і пустити воду, аби вона підтопила торфовища", – зазначає екоактивістка Людмила Ткаченко.

Запах горілого дійшов до міста і в ніч на 27 вересня. Дехто з містян у соцмережах припускав: дим дійшов з пожежі на складі боєприпасів у Калинівці, що біля Вінниці. Звідти відстань до Черкас становить 320 кілометрів.

При цьому вітер у Черкасах цієї ночі, за даними синоптиків,  був східний та північно-східний. Тож невідомо, як дим із ірдинських торфовищ або із пожежі на Вінниччині, що розташовані у західній стороні, міг дійти до міста.

Дослідивши склад повітря, фахівці Гідрометцентру не знайшли серйозних причин для хвилювань.

"Перевищень ми не зафіксували. Єдине, що може бути якийсь дискомфорт в нічні та ранкові години. Але говорити про загрозу для життя немає підстав", – зауважує начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Назвати походження смогу тут не беруться.

"Ірдинь – це перша історія для Черкас. У Золотоніському районі в нічні та ранкові години наші метеоцентри також відмічають задимлення. Ми думаємо, що це все з Полтавської області. Там Оржиця теж горить", – додає Віталій Постригань.

Як знизити вплив смогу на організм, радить речник управління ДСНС області Костянтин Проценко.

"Краще не відкривати вікна на ніч та у ранкові години, бо саме у цей період найбільше відчувається запах. Якщо є можливість, краще провітрювати приміщення через кондиціонування. А там де є рух повітря, краще вивішувати вологі рушники для зволоження", – зазначає Костянтин Проценко.

Віз звертається до черкащан із проханням менше спалювали сміття, листя та суху траву, адже це один із факторів, який сприяє накопиченню шкідливих речовину у нижніх шарах атмосфери.

Facebook / Konstantin  Protsenko

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже 200 тисяч гривень додатково виділять на ліквідацію пожежі на торфовищах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x