додому Новини Черкаси День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

0

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг – з нагоди Дня Вишиванки. Інформує власкор ВІККА.

Дивіться також ФОТОРЕПОРТАЖ ІЗ ДНЯ ВИШИВАНКИ ВІД НАШОГО ФОТОКОРЕСПОНДЕНТА

Презентували автентичні вишиті полотна музей рушника Черкаського національного університету, краєзнавчий музей та 26 і 32 школи. Рушники розповідають про життя митця, розповідає відвідувачка-краєзнавиця Валентина.

ВАЛЕНТИНА НЕСТЕРЕНКО, КРАЄЗНАВИЦЯ 

Там є такі душевні рушники, такі от ти до нього підходиш і відчуваєш ту майстриню, яка робила його.

Початок війни першої світової як цікаво зроблена композиція українська хата, дерево коло неї, і над ним летить птах. Птаха можна символізувати як відчай, початок війни і в той же час можна символізувати як ту птицю, яка дасть надію на перемогу на все краще. 

Ольга Мартинова – заслужена майстриня народної творчості – знаходить порятунок саме у вишиванні.

ОЛЬГА МАРТИНОВА, ЗАСЛУЖЕНА МАЙСТРИНЯ НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ 

Я ховаюся за вишивку, за малюнок, я от коли погано настрій поганий, в мене така велика підлога дома, я розстелила папір, і малюю, ну а потім вишиваю відповідно, вношу це в життя, ну дуже тішуся, якшо хтось носить мої сорочки, мої рушники слугують на весіллях, на інших обрядах.

На заході діяли фотолокації з елементами вишивки та виступали вихованці мистецьких шкіл з танцювальними і музичними номерами. Варто пам’ятати і поширювати українське, вважає заслужений діяч мистецтв Роман Годевич.

РОМАН ГОДЕВИЧ, ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ, ВИКЛАДАЧ ШКОЛИ МИСТЕЦТВ 

Нам потрібно доносити те, шо ми живі про те, шо ми думаємо, про те, шо ми розвиваємося, про те, шо ми жива історична складена нація і ми все робимо для того, шоби на нашому поколінні слово України не закінчилось. 

YouTube video player

Українські свята покликані об’єднувати в скрутний час, зазначає начальниця управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Валентина Шепецька.

ВАЛЕНТИНА ШЕПЕЦЬКА, НАЧАЛЬНИЦЯ УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ТА ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ 

Це нас об’єднує, це нам дає сили, витримати всі наші сьогоднішні, які стоять перед країною випробування і це створює таку для всих містян дуже гарну приємну українську, народну нашу атмосферу.

Валерія Кісільова, Геннадій Ємельянов, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version