НовиниЧеркащинаЧеркащина вшанувала воїнів-інтернаціоналістів (ФОТО)

Черкащина вшанувала воїнів-інтернаціоналістів (ФОТО)

-

- Advertisment -

Тридцяту річницю з дня виведення військ з Афганістану відзначають в області. У Черкасах біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг та нагородження бійців з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Віддати шану бійцям сюди прийшли жителі обласного центру, міські та обласні владці, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Крізь вогонь тієї війни пройшли понад 4 тисяч черкащан. Більше сотні загинули. Вшановуючи героїзм українських воїнів-інтернаціоналістів, заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв відзначив, що українці у кожній війні мусять виявляти свою силу та міць. Чимало тих, хто був в Афганістані, нині боронять власну державу.

"Та чужа війна ламала долі, змінюючи їх назавжди, – каже посадовець. – Спадок від неї ще більше загартував український характер. Тепер ми змушені відстоювати власну державу на Сході. І воїни, які бачили жахи Афганської війни, тепер стоять на передовій, захищаючи Україну. Вони одні з перших пішли на захист нашої держави знаючи, якою страшною і безжальною може бути війна. Наші воїни – взірець дієвого патріотизму, єдності усіх поколінь нашого народу".

Загиблих воїнів-інтернаціоналістів на мітингу вшанували хвилиною мовчання. Заступник голови облдержадміністрації від імені Олександра Вельбівця вручив почесні відзнаки "Черкаській області – 65" учасникам бойових дій на території Демократичної Республіки Афганістан Сергію Живчикову, Станіславу Ковтуну та Олегу Луту.

Довідково:

В області проживає більше 4 тисяч учасників бойових дій на території інших держав. Згідно із Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники бойових дій користуються стовідсотковою та 75-відсотковою знижкою плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання. Фінансування пільг здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Між тим, до Дня Перемоги ветерани війни, поміж яких і афганці, отримують щорічну разову грошову допомогу до 5 травня. Так, у 2018 році її одержало майже 37 тисяч осіб на близько 47 млн грн. Також вони мають змогу оздоровитися в санаторно-курортних закладах – торік більше 1 тисячі ветеранів пролікувалися у відомчих санаторіях Мінсоцполітики.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани побували на місці боїв під Крутами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Неподалік Черкас у ДТП загинули мотоцикліст і його пасажир

На Черкащині в селі Червона Слобода сталася смертельна аварія. Загинули водій мотоцикла та його пасажир. Слідчі відкрили кримінальне провадження....

На Черкащині оголосили конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів (ПЕРЕЛІК)

Черкаська обласна військова адміністрація оголосила конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів. Вони охоплюють міста і села всіх чотирьох районів...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x