НовиниЧеркащинаЧеркащина – лідер з аномально теплої погоди

Черкащина – лідер з аномально теплої погоди

-

- Advertisment -

Протягом тижня погода вражає аномальним теплом. В окремі дні температура не тільки на Черкащині, а й по Україні була найбільш теплою в Європі. Така погода зумовила відновлення активної вегетації зимуючих культур та вже подовжило її на тиждень.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Корисним для озимини таке тепло було лише у поєднанні з достатнім зволоженням ґрунту. Це стосується частини площ південного сходу області, де дощів з початку осені випало найбільше – 60 мм та достатні вологозапаси ґрунту зберігаються з початку жовтня. Лише там озимина мала можливість підрости та зі збереженням теплої погоди надалі, навіть зможе набути нормального для зимівлі стану – фази кущіння.

На більшості ж площ в області складається аномальна ситуація для озимини перед входом в зиму. Окремі господарства навіть такі площі встигли переорати та засіяти заново, що є ризиком для кінця осені. За такої погоди, Черкащина залишається й найсухішою в країні, з найбільш посушливою осінню за останні 30 років.

Атлантика продовжує дарувати тепло. В передній частині чергового циклону із північного заходу дмуть південні вітри, які постачають на Черкащину повітряні маси субтропічного походження. Адвекція тепла становить +6..+8 градусів. Тому температурний фон у вихідні знову зросте.

Підвищенню денної температури сприятимуть і сонячні прояснення. Температура повітря вночі становитиме 5..10 градусів тепла, вдень 17-19. Протистояння антициклону зі сходу виключає суттєві опади, але зумовлює помірний вітер. Вночі та вранці очікуються тумани.

На початку нового тижня вітер послабшає, стане дещо прохолодніше. Температура вночі 3..8 тепла, вдень 10..15. Суттєві опади малоймовірні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, густий туман окутає Черкащину.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x