НовиниЧеркащинаБезкарність вбиває: Черкаси долучились до всеукраїнської акції (ФОТО)

Безкарність вбиває: Черкаси долучились до всеукраїнської акції (ФОТО)

-

- Advertisment -

Палаючі лампадки, м’які іграшки та квіти. Такий антураж напередодні знесли до дверей Головного управління нацполіції Черкащини учасники акції "Безкарність вбиває". Пікети під такою назвою о 19 годині цього ж дня пройшли під управліннями по всій країні. Усе – аби вшанувати пам’ять загиблого від куль нетверезих копів 5-річного Кирила Тлявова з Переяслав-Хмельницького. Також – вимагати покарання для винних, зміни правоохоронної системи в цілому та відставки очільника МВС, передає кореспондент vikka.ua.

Акція, що зібрала понад півсотні небайдужих, розпочалась з хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять маленького Кирилка. Хлопчик кілька днів боровся за життя після отримання страшних вогнепальних поранень в голову. Однак 3 червня його серце зупинилось. Підозрюваних у вбивстві дитини – двох патрульних поліцейських – затримали й взяли під варту. Однак громадськість хвилюється, що правоохоронці намагатимуться "зам’яти" справу. 

Основні вимоги пікетувальників по всій країні – арешт підозрюваних, притягнення до відповідальності тих полісменів, які виїхали на місце трагедії й спочатку заявили, мовляв, хлопчик упав і вдарився головою, та відставки голови Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

Організатор акції у Черкасах, активіст Володимир Друмашко заявив про необхідність повноцінного розслідування резонансної й фатальної події та максимального покарання для винних.

"Так, в неслужбовий час представники поліції розважались, стріляли, грали в тир. А маленький хлопчик опинився десь недалеко… Але ж скільки є не розслідуваних справ. У Черкасах місцевий активіст Вадим Комаров, на якого був здійснений страшний напад. Вже місяць минув, але винних не знайдено. До цього були випадки нападів на активістів в Одесі, в інших містах. Виконавці у справі Катерини Ганзюк усміхаються в залі суду і не сприймають серйозно свій вирок. Я підозрюю, що там уже існують якісь домовленості. Замовники ж досі не знайдені. Такі речі є абсолютно неприйнятними", – зазначив Друмашко.
 

В’ячеслав Скічко згадує, як багато його знайомих не повернулося з війни. Однак, наголошує, загиблі побратими йшли туди усвідомлено, знаючи, яка доля їх може спіткати. Нині ж сталось жахливе – загинула невинна дитина.

"Мені сьогодні говорили: а до чого тут ГУНП? Адже треба покарати саме тих двох, які розважались у п’яному стані. Я відповів: поліцейський – це не професія з 8 ранку до 17:00, це покликання. І якщо він увечері в абсолютно нетверезому стані починає влаштовувати тир на подвір’ї, то це не поліцейський. Це те ж саме, якби комусь зараз стало зле, а повз проходив медик і ще ногою допоміг би, щоб людина померла, – говорить В’ячеслав Скічко.
 

Активіст додає: особисто знає багатьох полісменів, що якісно роблять свою справу. Тому, наголошує, тут питання навіть не в людях, а в системі, яку потрібно змінювати. Каже, у правоохоронних органах повинна продовжитись люстрація. Аби поліція зрештою отримала найвищий рейтинг довіри в суспільстві.

На знак протесту пікетувальники, запаливши фаєри, скандували свої вимоги про відставку керівництва МВС. Тим часом, з натовпу почали лунати образи в бік начальника ГУНП Черкащини Валерія Лютого. Той же взяв слово, аби висловити співчуття родині загиблого Кирилка.

"Це велика трагедія. Від себе особисто хочу сказати: поліція Черкащини завжди стояла на захисті прав і свобод громадян. Ваша безпека – це наша робота, – звернувся до учасників акції Валерій Васильович. – Ми будемо виконувати свою роботу згідно до вимог чинного законодавства і будемо захищати життя і здоров’я кожного громадянина України".
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині у чоловіка виявили арсенал зброї.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x