НовиниЧеркасиАртисти Черкаської філармонії покажуть український танець на фестивалі в...

Артисти Черкаської філармонії покажуть український танець на фестивалі в Італії (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкаській філармонії кипить робота. Артисти активно проводять репетиції, костюмери – готують одяг. Вже зовсім скоро балетна група українського народного хору вирушить до Італії, щоб презентувати мистецтво народного танцю. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Працювати між сигналами повітряної тривоги складніше, та це не зупиняє артистів.

КАРОЛІНА, артистка балету:

 «Тривожно, тому що і сирени постійні, і хвилюєшся, але потрібно далі жити, далі працювати. І людей, і себе підтримувати морально».

Фестиваль відбудеться в італійському регіоні Емілія Романья. Присвячений старовинним формам музики та народного танцю народів світу. Тема цього року – український народний танець. Черкащани – єдині представники нашої держави – мають показати Європі самобутність української культури.

ЮРІЙ ФЕДОРЯКА , директор Черкаської обласної філармонії:

«І відповідальність велика, і місія велика сьогодні – показати не просто Черкащину, не просто народний танець, а показати отой генетичний код українців, що ми не схожі на росіян, ми маємо свою культуру, свої традиції».

Окрім п’яти танцювальних постановок, до Італії з Черкас повезуть також виставку малюнків. Це – творчість дітей, які разом зі своїми рідними втікали від бомбардувань. Малюнки зібрали волонтери Черкаського гуманітарного центру.

ОЛЕНА КОНОНЕНКО, волонтерка Гуманітарного центру:

 «Батьки оформляли допомогу в гуманітарному центрі, а діти в цей час малювали малюнки. Ми, волонтери, звернули увагу на унікальність цих робіт. Організувалася виставка в Черкасах.

Діячі мистецтва – це сильний дипломатичний фронт. Переконаний депутат обласної ради Роман Сущенко. Саме тому потребам культури варто приділяти особливу увагу.

РОМАН СУЩЕНКО, заступник голови Черкаської обласної ради:

 «Думаю, що наші танцюристи мають виступити не гірше, ніж Калуш Оркестра. Дуже символічно, що саме після нашої перемоги в Італії на Євробаченні, якраз Черкащина буде представляти мовою танцю наш регіон».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах патрульні випадково виявили боєприпаси у смітнику

Вчора, близько 18:00, патрульні на проспекті Перемоги опрацьовували виклик. Під час цього один із поліцейських помітив неподалік від лавки...

В Умані в ДТП постраждав 17-річний мотоцикліст

В місті Умань на Черкащині зіткнулися автомобіль та мотоцикл. В автопригоді постраждав 17-річний водій мототранспорту. Повідомляє Поліція Черкащини.  ДТП між...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x