НовиниЧеркащинаАнтимонопольники виявили порушення законодавства виконкомом Уманської міськради

Антимонопольники виявили порушення законодавства виконкомом Уманської міськради

-

- Advertisment -

Виконавчий комітет Уманської міської ради необґрунтовано залучав архітектурно-будівельну комісію до розгляду заяв суб’єктів господарювання щодо можливості розміщення тимчасових споруд. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Відповідно до Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, право прийняття рішень стосовно оформлення паспортів прив’язки таких споруд, подовження їх строку дії чи їх анулювання покладені на відповідний орган з питань містобудування та архітектури, який утворено у складі виконавчого органу міської ради.

В місті Умань таким органом є відділ архітектури, містобудування та кадастру Уманської міської ради.

Однак, як встановило відділення, рішення щодо можливості розміщення тимчасових споруд, оформлення паспорта прив’язки тимчасових споруд і продовження терміну його дії приймається на засіданні архітектурно-будівельної комісії, яка є консультативно-дорадчим органом виконавчого комітету Уманської міської ради, що суперечить Порядку.

Такі дії органу місцевого самоврядування містять ознаки вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних дій органів місцевого самоврядування шляхом створення перешкод суб’єктам господарювання у здійсненні ними підприємницької діяльності в ТС.

Крім того, залучення архітектурно-будівельної комісії до розгляду питань щодо можливості розміщення тимчасових споруд має негативний вплив на конкуренцію, оскільки внаслідок таких дій, хоча і не усуваються можливості вступу на ринок суб’єктів господарювання, але істотно ускладнюють цей процес.

У місячний строк з дня отримання рекомендацій, орган місцевого самоврядування має привести свою діяльність відповідно до вимог чинного законодавства.

Як повідомляв сайт vikka.ua, ДАБІ скасувала 89 рішень Корсунь-Шевченківської РДА.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x