додому Новини Черкаси Небесний фотограф: у Черкасах відкрили фотовиставку загиблого військового (ВІДЕО)

Небесний фотограф: у Черкасах відкрили фотовиставку загиблого військового (ВІДЕО)

0

У Черкасах відкрили фотовиставку загиблого воїна з Ковеля Максима Бурди. Журналісти vikka.ua відвідали її відкриття.

Пані Анна сьогодні прийшла до художнього музею на відкриття фотовиставки. Переглядає куплені листівки, фото і з теплотою згадує їхнього автора. Анна розповідає: родом із рідного міста захисника. Саме там і познайомилася із Максимом.

«У нас є в Ковелі простір мистецький – “Ватра”. Правильний простір, там теж відбувалося багато цікавих заходів і Максим завжди додавав такої теплоти атмосфери, хоча здавалося, що Азовці міцні, які не знають якихось сентиментів, але він додавав якого такого затишку», – згадує Анна.

Наприкінці січня цього року поблизу Бахмута Максим героїчно загинув. На війні хлопець не залишав улюбленого заняття – постійно знімав. Побратими його так і називали – «Фотограф».  Захоплення і справу Максима у виставках вирішили продовжити мама та дівчина Марія.

«Своїй подрузі він сказав, що в разі якщо його не стане обов’язково будуть фотовиставки. Ми тоді заборонили йому думати в такому напрямку, але для нього було надважливо, щоб після його смерті такі виставки відбувалися – це факт», – розповідає дівчина Максима Марія Лукашук.

На виставці представили близько 200 фоторобіт героя. Готувалися близько двох місяців. Знімки загиблого воїна умовно розділили на частини.

YouTube video player

«Перша стіна присвячена побратимам Максима, з якими він власне розпочинав свій військовий шлях. Можна побачити кадри з військового злагодження, з тактики, з навчань. І під кінець виставки можна побачити, що роботи стають все темнішими і темнішими, важчими й важчими», – розповідає Марія.

Гості виставки можуть не лише переглянути роботи, а й придбати їх та листівки із зображеннями. Частину коштів перерахують у благодійний фонд. Всі фотознімки мають свою назву.

Черкащанину Антону Кучеренку найбільше відгукнулося зображення «Жити».

«Буквально зараз я повернувся від свого психолога і побачив це фото. Мені здається в ньому є дуже багато сенсу для мене», – розповідає Антон.

Вже 7 міст України побачили роботи героя. Але на цьому не завершують, зізнається дівчина Марія. Каже: намагатимуться охопити якомога більше міст.

 

Читайте також:

Найстаріша деревяна церква в селі Великий Хутір, що на Драбівщині, стала українською.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version