Консервація цьогоріч влетить у копієчку

Зима спитає, де літом був. Зазвичай саме середина літа для багатьох черкащан – це час для заготівлі овочів та фруктів. Однак цьогорічне зростання цін не могло не позначитися на щедрості засік і особливо боляче вдарило по кишені тих, хто не має дач і присадибних ділянок. На черкаських базарах ціни на овочі подекуди зросли удвічі, а то й втричі, порівняно з минулим роком. Продавці відзначають, що кількість охочих купувати продукти на консервацію значно зменшилася. Про інші особливості цьогорічної заготівлі овочів на зиму – дивіться в спеціальному репортажі далі.

Для сім’ї Лутів і Назарчуків консервація – справа сімейна. Старше покоління жінок залюбки ділиться досвідом з молодими господинями.
Оксана Лут, господиня з 8-річним досвідом: «Спочатку мене вчила моя мама рідна, а потім, як я вийшла заміж, мене вже моя мама друга почала вчити консервувати. І так потихеньку, потихеньку я почала збирати рецепти собі різні».
Посмакувати домашніми консервами полюбляє вся родина. Відтак літо для господинь – пора спекотна у будь-якому значенні. Треба і за городом доглядати, і вирощені овочі та фрукти вчасно консервувати.
Оксана Лут, господиня з 8-річним досвідом: «Все, що росте на городі, ми все закриваємо в баночку».
Сьогодні молода господиня Оксана консервує огірки за фірмовим рецептом свекрухи.
Оксана Лут, господиня з 8-річним досвідом: «На дно беремо листочки

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Стали свідком новини? Тисніть тут
booked.net