Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниЗдолаємо авітаміноз

Здолаємо авітаміноз

Весняна хвороба – авітаміноз. Основні прояви браку вітамінів – це слабкість, сонливість та апатія. Вітаміни з аптеки організм не засвоює повністю. До того ж, вони нерідко викликають алергічні реакції. Тому дешевше та корисніше рятуватися природними ліками. Як подолати весняну недугу, вже знає Наталя Кириленко.

Весна – традиційно період авітамінозу. Нового врожаю ще немає, зимові запаси вичерпані. Через брак вітамінів імунна система ослаблена. Випадає волосся, лущиться шкіра та ламаються нігті. І це далеко не весь перелік симптомів авітамінозу.
Олена Івахницька, дієтолог: «Это воспаленные оболочки ротовой полости, появление кровоточивости во время чистки зубов, изменения в настроении. Также к симптомам авитаминоза относятся различные нарушения половой сферы, это нарушения менструального цикла у женщин и снижение потенции у мужчин».
При перших проявах дефіциту вітамінів в організмі люди щодуху біжать до аптеки. Там полиці переповнені різними вітамінами на будь-який смак і ціну.
Наталія Кириленко, кореспондент: «Побороти авітаміноз можна не лише вітамінами з аптеки, а й натуральними. Приміром, в одному апельсині міститься добова норма вітаміну С».
Інші продукти містять так само багато поживних речовин. Гарбузи, морква, капуста, цибуля, лимони та сухофрукти – джерело багатьох вітамінів. Черкасці про це знають.

Ігор, черкащанин: «У квашеній капусті дуже багато вітаміну С. Їжте квашену капусту, і ви забудете про авітаміноз».
Ольга, черкащанка: «Салат, кріп, петрушка, цибуля – це все треба їсти, тут йоду багато, це дуже помагає. І фрукти зараз усі є, будь ласка. А це шпинат. він дуже корисний. Його можна засмажити з яйцем, можна додавати до салату. Він смаку специфічного не дає, просто дуже корисний, всі вітаміни тут є».
Спеціалісти також рекомендують влаштовувати овочево-фруктові дні. А також слідкувати за приготуванням їжі. Овочі слід закладати вже в окріп, варити їх у закритій каструлі. Вживати готові страви не пізніше, ніж через 3 години після приготування.
Олена Івахницька, дієтолог: «Я бы обратила внимание на добавления в рацион питания пророщенных зерен пшеницы, которые, кроме высокого содержания витаминов, имеют в своем составе и другие биологические вещества, которые стимулируют все биологические и иммунные процессы».
Головне – не лінуватися робити своє меню корисним і різноманітним.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Стало відомо, що стало причиною затору на мосту по проспекту Хіміків у Черкасах

Черкаські патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на проспекті Хіміків, за участі чотирьох транспортних засобів. Прибувши на місце...

Черкаська футзалістка стала Майстром спорту України

У Черкасах привітали Евеліну Завгородню, яка в складі дівочої збірної U-18 стала срібною призеркою Чемпіонату світу з футзалу серед...

Цікаве:

Чому збільшуються відключення світла на Черкащині: енергетики назвали головну причину

Графіки відключення електроенергії на Черкащині залишаються вимушеним кроком через...

Вже 15 років у лунки з картоплею вношу це: збираю по 2 ящика з квадратного метра щоразу

Щоб картоплі вродило як треба рекомендуємо обовʼязково додати до...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x