Новини на ВІККАВіККА-новиниВ Україні в розпалі Масляний тиждень

В Україні в розпалі Масляний тиждень

- Advertisment -

Масляний тиждень у розпалі. Він є підготовчим до Великого посту. Традиційною святковою їжею в Сирний тиждень, як його ще називають, є млинці. У кожній українській родині свій рецепт цієї смачної страви. До плити стають і домогосподарки, і депутатки.

Незвичні млинці пече депутатка міської ради Марина Волошенко. Рецепт їй повідала бабуся. Фішка страви – мінеральна вода, мак і ванільний цукор.

Марина Волошенко, депутат Черкаської міської ради: «Це дуже цікава штука – ванільний цукор. До звичайного цукру у скляній баночці додають стручок ваніліну. За два-три тижні він насичується ним. І маємо ось такий смаколик. Його теж додаємо до страви».

Смак бабусиних млинців Марина пам’ятає ще з восьми років. Рецепт старенької з року в рік лише вдосконалювала. Новий інгредієнт – газована мінеральна вода. Вона, каже Марина, робить млинець легким. І страва неначе дихає.

Марина Волошенко, депутат Черкаської міської ради: «Вона робить млинець дірчастим. Маємо побачити це в кінці».

Ще одна фішка Марининих млинців – мак. Його додає зовсім трохи. Аби «розфарбувати» традиційний жовтий млинець. До страви смакує сметана, каже Марина Волошенко. А от депутатка обласної ради Наталія Старікова пропонує додавати до млинців мед.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «Тоді млинці будуть золотистими».

У родині Старікових полюбляють солодкі млинці.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «У той же сир можна додати банан або згущене молоко».

Та справа не лише в інгредієнтах, упевнена жінка. Важливо, не скільки дрібок солі чи цукру додати в суміш, а стільки усмішок, позитиву та світлих думок випромінює у процесі смаження господиня.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «Усе, я ще раз підкреслю, залежить від настрою жінки. Якщо є контакти з гостями, сім’єю, дітьми, тоді все буде смачно».

Додавати до млинців черкасці пропонують усе, чого забажає душа та дозволить фантазія.

Жителька м. Черкаси: «Начинку любую: творог, икру, колбасу, сыр».

Жителька м. Черкаси: «

Удосталь наїдатися такою смакотою можна ще чотири дні. Бо вже в понеділок на зміну Масляній прийде Великий піст.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах для компаній АТ «Українські розподільні мережі» провели семінар щодо оптимізації процесів надання послуг

Пресслужба "Черкасиобленерго" повідомляє, що спеціалісти п’ятьох державних операторів системи розподілу з’їхалися до ПАТ «Черкасиобленерго», аби взяти участь у дводенному...

Багатоповерхівка замість приватного сектору: у Черкасах біля ринку зведуть житловий будинок

У Черкасах на розі вулиць Кривалівська та Благовісна замість приватного будинку планують звести багатоповерхівку. Відповідні містобудівні умови та обмеження...

Цікаве:

Компенсація тим, хто надав житло переселенцям: як працює програма «Прихисток»

Програма «Прихисток» передбачає надання компенсації за безоплатне забезпечення  тимчасовим...

Чи вплинуть весняні заморозки на урожай на Черкащині – коментар агронома

Нестабільна весняна погода внесла свої корективи в плани аграріїв...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас