Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниВ Україні в розпалі Масляний тиждень

В Україні в розпалі Масляний тиждень

Масляний тиждень у розпалі. Він є підготовчим до Великого посту. Традиційною святковою їжею в Сирний тиждень, як його ще називають, є млинці. У кожній українській родині свій рецепт цієї смачної страви. До плити стають і домогосподарки, і депутатки.

Незвичні млинці пече депутатка міської ради Марина Волошенко. Рецепт їй повідала бабуся. Фішка страви – мінеральна вода, мак і ванільний цукор.

Марина Волошенко, депутат Черкаської міської ради: «Це дуже цікава штука – ванільний цукор. До звичайного цукру у скляній баночці додають стручок ваніліну. За два-три тижні він насичується ним. І маємо ось такий смаколик. Його теж додаємо до страви».

Смак бабусиних млинців Марина пам’ятає ще з восьми років. Рецепт старенької з року в рік лише вдосконалювала. Новий інгредієнт – газована мінеральна вода. Вона, каже Марина, робить млинець легким. І страва неначе дихає.

Марина Волошенко, депутат Черкаської міської ради: «Вона робить млинець дірчастим. Маємо побачити це в кінці».

Ще одна фішка Марининих млинців – мак. Його додає зовсім трохи. Аби «розфарбувати» традиційний жовтий млинець. До страви смакує сметана, каже Марина Волошенко. А от депутатка обласної ради Наталія Старікова пропонує додавати до млинців мед.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «Тоді млинці будуть золотистими».

У родині Старікових полюбляють солодкі млинці.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «У той же сир можна додати банан або згущене молоко».

Та справа не лише в інгредієнтах, упевнена жінка. Важливо, не скільки дрібок солі чи цукру додати в суміш, а стільки усмішок, позитиву та світлих думок випромінює у процесі смаження господиня.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «Усе, я ще раз підкреслю, залежить від настрою жінки. Якщо є контакти з гостями, сім’єю, дітьми, тоді все буде смачно».

Додавати до млинців черкасці пропонують усе, чого забажає душа та дозволить фантазія.

Жителька м. Черкаси: «Начинку любую: творог, икру, колбасу, сыр».

Жителька м. Черкаси: «

Удосталь наїдатися такою смакотою можна ще чотири дні. Бо вже в понеділок на зміну Масляній прийде Великий піст.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Компенсація постраждалим від війни: у Черкасах допомагають подати заяву до Міжнародного реєстру збитків

У центрі “ЯМаріуполь.Черкаси” приймають заяви до Міжнародного реєстру збитків, завданих російською агресією. Громадяни України, які через повномасштабне вторгнення втратили...

У Черкасах відкрили нову майстерню зварювальних технологій у профліцеї

У ДНЗ «Черкаський професійний автодорожній ліцей» урочисто відкрили сучасну майстерню зварювальних технологій. Про це повідомили у Черкаській міській раді. Її...

Цікаве:

Лушпиння від картоплі не йде у смітник, а працює на майбутній врожай

Багато господинь викидають лушпиння від картоплі, навіть не здогадуючись,...

Порівняння технологій енергонезалежності та поради для власників приватних осель

Розглянемо основні рішення, які вже використовуються українськими домогосподарствами. Акумуляторні системи Інверторно-акумуляторні...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x