Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниУкраїнців годують неякісними сирами, ковбасами та маслом

Українців годують неякісними сирами, ковбасами та маслом

Фальсифікат на фальсифікаті. Третину продуктів харчування в Україні краще не купувати. У них компоненти підмінені на дешеві відповідники. Це показали нещодавні дослідження центру споживчих експертиз «ТЕСТ». Більше – в сюжеті.

Бутерброд із сиром, маслом і ковбасою – невід’ємна складова меню школярів і студентів. Проте далеко не всі продукти на українському ринку можна давати своїй дітям. У науково-дослідному центрі незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» виявили: майже половина «Російських» сирів фальсифіковані. У 2 із 7 марок виявлені рослинні жири і транс-жири.
Валентин Безрукий, керівник центру «ТЕСТ»: «Транс-жири – це той елемент, який, безумовно, небезпечний для здоров’я, який може викликати захворювання серцево-судинної системи».
А ось серед 9 марок тестованих сирів типу «Швейцарський» із великими дірками, усі – відмінники. І за смаковими якостями, і за складом.
Валентин Безрукий, керівник центру «ТЕСТ»: «Тест із позитивними оцінками в сирів пропіонового типу –«Маздомер», «Родомер». Вони досить дорогі».
Третина виробників масел не пройшли тест за мікробіологічними показниками, в них виявлена кишкова паличка. Окрім цього, виробник приловчився під звичною 200-грамовою пачкою продавати товар меншої ваги.

Ніна Кальдій, керівник відділу тестувань: «Неприємна тенденція, яка набирає обертів у продуктах харчування, – це зменшення упаковок, при тому, що вони у споживача асоціюються зі стандартними. Ми звиклися, що пачка вершкового масла – це 200 грамів. Вже є пачечки по 180 грамів, до того ж їх почали запаковувати у красиві картонні коробочки».
А з 10 марок «Московської варено-копченої ковбаси» у двох знайшли курятину, чого у складі бути не повинно. Фахівці говорять: ціна товару не завжди відповідає його якості. Радять вивчати склад продукту на його упаковці та звертати увагу на харчові добавки.
Ніна Кальдій, керівник відділу тестувань: «Останнім часом активно мелькає ароматизатор м’яса, причому і у дорогих виробах. Ми раніше робили і буженину, і балики, і там з’являються підсилювачі смаку й ароматизатори».
Українці ж по-різному визначають, яку продукцію слід обрати.
Людмила Безсмертна, киянка: «Інтуїція підказує, більше нічого. Якось мені внутрішній голос говорить: хороший це продукт або ні».
Оксана Кравчук, киянка: «Я орієнтуюся на назву фірми та прагну купувати у великих магазинах, а не на базарі».
За даними центру «ТЕСТ», в Україні третина продуктів харчування сфальсифіковані. У них компоненти підмінені на дешевші аналоги.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Черкаське комунальне підприємство планують охороняти за 1,3 млн грн

КП «Черкасиелектротранс» оголосило тендер на закупівлю охоронних послуг, вартістю 1,28 млн грн. Про це повідомляється на порталі «Прозоро». Згідно з...

На Уманщині в ДТП загинула велосипедистка

На Уманщині під колеса вантажівки потрапила жінка на велосипеді. Національна поліція розпочала кримінальне провадження. Дорожньо-транспортна пригода сталась 17 листопада, близько...

Цікаве:

Два перевірені сорти картоплі підкорюють врожайністю і смаком

Щороку ці два сорти стабільно дають великі врожаї навіть у різних кліматичних умовах...

Як часник, цибуля та імбир впливають на серце: що потрібно знати

Тріо популярних продуктів — часник, цибуля та імбир — можуть зміцнювати серце,...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x