Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах незнайомці пригощають одне одного кавою та тістечками

У Черкасах незнайомці пригощають одне одного кавою та тістечками

- Advertisment -

У Черкасах незнайомці пригощають одне одного кавою та тістечками. Один із місцевих ресторанів долучився до міжнародного руху, назва якому «Віддай, якщо можеш. Візьми, якщо хочеш». Будь-який відвідувач закладу може, за бажанням, заплатити, приміром, за дві кави. Одну випити, а іншу лишити для когось. Звісно, її приготують уже на прохання. Перелік так званих «підвішених» гостинців у ресторані завжди на видному місці. Про добру традицію – Вікторія Курченко.

Відвідувачка: «Здравствуйте. Будьте добры, мне один американо. Я здесь выпью. И один, пожалуйста, подвесьте мне».
Ця фраза означає, що ту, іншу, каву відвідувачка лишає для незнайомця. А платить за обидві вона. Це давній європейський звичай. Його особливо шанували власники середземноморських бістро. Про це у своєму романі написав італійський письменник Тоніно Бенаквіста. Блогери ідею підхопили та поширили її через соцмережі. З інтернету про неї дізналися й у цьому черкаському ресторані.
Анатолій Волошин, ресторатор: «Благодійність завжди дає якусь моральну насолоду. Коли ти можеш поділитися з кимось, зробити добре. У наш час, коли певній категорії людей дуже несолодко живеться, то навіть філіжанкою кави його підсолодити, підняти настрій – це вже добре».
Відвідувачі, каже ресторатор, охоче стають дарувальниками. Правда, про добру традицію поки мало хто знає. Тут «підвішені» гостинці започаткували менше місяця тому.
Оксана Ложка, адміністратор: «За цей час було «підвішено» 18 кав. Приємно було, що один наш постійний відвідувач прийшов, поїв. Каже: дівчата, розрахуйте мене і підвісьте дві кави, тобто вже сам… йому приємно пригощати інших людей».

«Підвішують» вже не лише каву, а навіть десерти. Звісно, готують їх на вимогу. А попросити може будь-хто. «Підвішені» пригощання бармен записує на спеціальну дошку. А згодом тут планують до гостинців додавати і листівки-побажання від дарувальників. Власники цього ресторану мріють, що їхнє починання в Черкасах підхоплять й інші заклади. Бо разом творити добро легше.

попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаському зоопарку з’явилося на світ оленятко

У Черкаському міському зоопарку в родині ланей європейських народилося оленятко. Про це повідомили на сторінці Черкаського міського зоологічного парку...

На автомобільних дорогах Черкащини заборонено рухатися вантажівкам

На автомобільних дорогах Черкащини введено тепловий режим. Заборона пересуватися автошляхами стосується транспорту масою понад 24 т. Повідомляє Патрульна поліція...

Цікаве:

Які спортивні добавки справді працюють: правда без маркетингу

Ринок спортивного харчування щороку зростає – разом із кількістю...

Літнє взуття для активних днів: як обрати ідеальні кеди на теплу пору

У літньому гардеробі важливу роль відіграє зручне, дихаюче та...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас