Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах міряли силу борщу

У Черкасах міряли силу борщу

У Черкасах міряли силу борщу. Тут уже традиційно на іменини держави варили просто неба національну страву. Біля величезних казанів вправлялися як кухарі-професіонали, так і аматори. Борщевари не шкодували ані сил, ані фантазії. Борщів понаварювали зі свинячими ніжками та реберцями, яблуками, чорнобривцями та навіть вугром. Із чим смакує краще – Вікторія Курченко вже точно знає.

У казанах – бурлить, біля столів – не проштовхнутись. Жіноцтво розправляється із овочами. Тут їх десятки кілограмів.

Інна, учасниця команди ТРЦ «Любава»: «Ось, дивіться – мозоль натерла».

Марина, учасниця команди ТРЦ «Любава»: «Руки передають силу серця та доброту душі. Тоді страва смачніша».

Ця команда борщ готує особливий. Тут ні м

Андрій, шеф-кухар команди ТРЦ «Любава»: «Ми вирішили спробувати поєднати японську й українську кухню. Спробувати зварити український борщ із японським вугром. При цьому дотримуючись правил варіння борщу по-українськи».

Поруч молодь варить борщ без витребеньок. Зате з м’ясом, квасолею та любов

Марія, шеф-кухар команди ГО «Молода громада»: «Буде в нас оригінальна подача зі сметаною і хліб із приправою – із салом і часничком».

У прикордонників борщ секретно-воєнний. До казана жінок не підпускають – бережуть. Бо біля багаття надто парко. Для шеф-кухаря такий літраж – не в новизну. Для курсантів, каже, готують ще в більших казанах.

Олександр, шеф-кухар команди ДПСУ «Оршанець»: «У нас борщ особливий. Ми його приготували за традиційним українським рецептом: зі свинячими ніжками, з реберцями. Усе це готувалося на відкритому вогні. Все просмажилося. Думаю, буде смачно».

«Дирекція парків» ставить на півня. Хто скуштує борщ із ним – рік хвороб не знатиме, запевняють куховари. Свої секретні інгредієнти і в Черкаського технологічного. Студентський борщ із яблуками та чорнобривцями, як у давнину. Так він, кажуть, запашніший, смачніший і корисніший.

Містян на аромат сходиться ціла юрба. Борщами їх частують не за спасибі. За порцію команди правлять щонайменше 2 гривні. Та навіть так страва розходиться швидко. І великі, і малі уплітають борщ, аж за вухами лящить.

Ольга, жителька м. Черкаси: «Борщ дуже смачний. Із м’ясом копченим, із картоплею, сметаною. Дуже смачно! Справжній український борщ!».

Ольга, жителька м. Черкаси: «Добрий, дуже добрий! Молодці хлопці!».

Святослав, житель м. Черкаси: «Найдобріший у світі борщ!».

Найкраще містянам смакує борщ із чорнобривцями. Це за підсумками голосування грішми. Почесне срібло – у борщу із свинячими ніжками. А той, що з вугром, виборює бронзу. Виручені майже три тисячі гривень від продажу національної страви організатори фестивалю спрямують на благодійність.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

У Черкасах прокуратура повертає до бюджету переплачені кошти за харчування дітей

У 2022-2024 роках суд задовольнив п'ять позовів прокуратури на суму понад 1,4 млн грн. Ці кошти місцеве товариство отримало...

Підприємство, яке на Черкащині купили за 162 млн грн, почне виробництво біоетанолу до кінця року

ТОВ «Косарський спиртозавод», що входить до структури Ristone Holdings, проходить етап глибокої модернізації лінії з виробництва спирту етилового неденатурованого...

Цікаве:

Стартовий набір для дому: які вимірювальні прилади потрібні, щоб не викликати майстра

Домашній ремонт чи дрібне обслуговування електрики вже давно не...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x