Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниТравень – сезон шашликів

Травень – сезон шашликів

Травень – сезон шашликів. Батьківщиною цієї м’ясної страви є Схід – Іран, Ірак, Ліван та ін. Шашлик готують із баранини, свинини, телятини, курятини та риби. Професіонали «шашличної» справи кажуть: щоб шашлик видався смачним – потрібно враховувати все: м’ясо, маринад, дрова та спосіб нанизання м’яса на шампури. Готувати правильні «шашлики» вирішили навчитись і кореспонденти ВІККА-НОВИН. Далі дивіться сюжет циклу «На замітку».

Наталя – одна з тих, хто не уявляє собі відпочинок на природі без шашлику. Для страви завжди обирає свинину. З неї, каже, можна приготувати найсмачніший шашлик — м’який і соковитий. Головне – знати, що саме брати.
Наталя, черкащанка: «Найкраще брати ошийок. Він і жирніший, і м’якіший».
З однієї свині ошийка виходить зовсім небагато. Лише два шматка по 1,5-2 кіло кожен.
Яна, продавець м’яса: «Жировая прослойка здесь проходит через весь кусок. Это самое мягкое и самое лучшее для шашлыков мясо».
Для шашлику згодиться і м’ясо, зрізане вздовж хребта. Ось тільки сало з нього бажано прибрати. А ось пісне м’ясо із задньої частини туші не беріть – шашлик буде сухим і твердим. Смачні шашлики готують також із яловичини. Однак вони будуть жорсткуватими. Ідеальною для шашлику буде вирізка чи філейна частина. Класика жанру — шашлик із баранини. Однак на черкаських ринках це м’ясо — дефіцит. Володимир у приготуванні шашликів – справжній ас. Каже: найголовніше в цій справі – якісне м’ясо.

Володимир Потужній, шашличник: «Мясо свинины – розовое, говядины – красное. Баранина должна быть чуть темнее говядины – красная с прорезью».
Надто темний колір м’яса має насторожувати. Це перша ознака його несвіжості. Говорить про якість м’яса і його поверхня. Вона має бути рівномірною та глянцевою. Після ретельного вибору основного інгредієнту – маринування.
Володимир Потужній, шашличник: «В холодильнике в маринаде мясо должно постоять 6-12 часов, в теплом помещении – до 4-ох часов».
М’ясо маринують у кефірі, майонезі, вині, пиві, в соках цитрусових і заварці чаю. Чимало й любителів так званого «сухого» маринаду – на основі лише прянощів і солі.
Майя Павлівна, продавець спецій: «Для свинины, в первую очередь, кориандр, сладкая паприка, базилик».
Менш вимогливе до спецій м’ясо яловичини та телятини.
Майя Павлівна, продавець спецій: «Это диетический продукт — говядина, телятина. Сюда подойдет сладкая паприка, карри и чеснок».
Зі спеціями головне не переборщити.
Майя Павлівна, продавець спецій: «Слишком много не надо. На один килограмм мяса — 1 стаканчик. В стаканчике 15-20 грамм».
Процес смаження шашлику також має свої тонкощі.
Володимир Потужній, шашличник: «Шашлык готовится 20 минут . Дольше он высохнет. Определить, готов ли шашлык, просто. Взять кусочек и сделать надрез. Если вы увидите красную жидкость – шашлык еще сырой. Она должна быть прозрачного цвета».
Готовий шашлик подають на шампурах із овочами, зеленню, іноді з лавашем. Прикрашають листям базиліку, зернами граната або кільцями кримської цибулі.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Стало відомо, що стало причиною затору на мосту по проспекту Хіміків у Черкасах

Черкаські патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на проспекті Хіміків, за участі чотирьох транспортних засобів. Прибувши на місце...

Черкаська футзалістка стала Майстром спорту України

У Черкасах привітали Евеліну Завгородню, яка в складі дівочої збірної U-18 стала срібною призеркою Чемпіонату світу з футзалу серед...

Цікаве:

Чому збільшуються відключення світла на Черкащині: енергетики назвали головну причину

Графіки відключення електроенергії на Черкащині залишаються вимушеним кроком через...

Вже 15 років у лунки з картоплею вношу це: збираю по 2 ящика з квадратного метра щоразу

Щоб картоплі вродило як треба рекомендуємо обовʼязково додати до...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x