Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниШлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та...

Шлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та креатив кухарів

- Advertisment -

Традиційні обіди в минулому. У боротьбі за клієнтів черкаські ресторани розширюють меню та приваблюють гурманів оригінальними стравами. Хоча містян уже давно не здивуєш японськими суші та китайським супом. Шеф-кухарі шукають оригінальні рецепти. Але найбільше мізкують над тим, як цікаво подати страву. Продовжить смачну тему Олена Берестенко.

Зазвичай чашушулі подають на весіллях у Грузії. Тепер популярна східна страва перекочувала до черкаських ресторанів. Чашушулі куштують дуже гарячим. Щоб аж кипів, розповідає шеф-кухар.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Они тушатся с помидорами, говядиной и грузинскими специями, которые мы не распространяем. О них не рассказываем».

Посмакувати такою оригінальною стравою можна за 50 гривень. Подаватимуть чашушулі за всіма грузинськими традиціями.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Готовим каждому отдельно на специально привезенных кецах – глиняной сковородке из Грузии».

Із чого готувати чашушулі – телятини, яловичини чи свинини – обирає відвідувач. Для нем’ясоїдів у черкаських харчівнях теж вистачає оригінальних страв. Ось тут рибу можна замовити просто з акваріума. Відвідувач обирає коропа, який на нього дивиться. Через півгодини його ж, зафаршированого та засмаженого, куштує. Ця послуга в Черкасах недавно, але вже стала популярною.

Надія Таран, шеф-кухар корчми «Тарас Бульба»: «Щоб вона вийшла в нас смачною, ми її замаринуємо майонезом, рибною приправкою. Потому смажимо».

Євгеній Гама, кухар: «Ми її готуємо в різних варіаціях. Смажимо з цибулею, ще запікаємо у сметанному соусі. Краще засвоюється у сметанному запеченому соусі».

Щоби конкурувати із ресторанами із заморською кухнею, заклади із традиційною теж креативлять.

Олена Берестенко, кореспондент: «Любителів російської кухні в Черкасах дивують не лише млинцями, а й пирогами, про секрет випікання яких знали ще в царській Росії».

Ілона Токар, кондитер ресторану «Государь»: «Особливості приготування наших пирогів – у технології тіста. До неї ми йшли довгим шляхом, ретельно вивчаючи інші способи».

Тут пропонують пироги з м’ясом, вишнями, яблукам, абрикосами та іншим начинням. Усе – щоб задовольнити смаки вибагливого клієнта.

попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Золотоноші застосовують передові стандарти очищення стічних вод

Золотоноша стала першим містом в Україні, яке запровадило сучасну біотехнологію очищення стічних вод. Йдеться про систему YDRO PROCESS –...

Зелені гіганти Черкащини: дуби, які пам’ятають усе

На Черкащині збереглися унікальні дуби, яким сотні років. Вони стали не просто пам’ятками природи, а справжніми символами сили, стійкості...

Цікаве:

Чому варто вибрати професійну фотосесію для вагітних

Вагітність — особливий час, наповнений трепетом і очікуванням. Багато...

Де навчитися візуалізувати інтер’єри у 3Д

3D-візуалізація інтер'єрів – це навичка, яка дозволяє створювати фотореалістичні...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас