Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниНоворічний десерт: Діди Морози, сніговики, гноми та зайці

Новорічний десерт: Діди Морози, сніговики, гноми та зайці

Кожна господиня прагне здивувати своїх гостей кулінарним шедевром. У новорічну ніч це бажання посилюється. Черкащанки дбають і про смакові якості страв, і про оригінальне оформлення. Журналісти ВІККА-НОВИН навчалися кулінарній майстерностів бухгалтера Анни Островської. За 2 останні роки жінка навчилася робити справжні «європейські тортики» з казковими персонажами. ЮліяКропива разом чз кондитером робила свій новорічний десерт. Що з того вийшло – дивіться в сюжеті.

Двароки тому її життя змінилося. Стало солодким і ароматним. Тепер майже щовечора головний бухгалтер одного з комунальних підприємств міста Анна Островська займається творчістю. На кухонному столі виліплює казкових персонажів і прикрашає ними торти.
Анна Островська, кондитер: «Це не складно. Доступно всім. Будинок виліплюєте, ножем робите зарубки. Цеглинки – це не проблема. Ми вирізали пласт, розкатали, вирізали, оформили по колу, можна вирізати по трафарету. Все дуже просто».
Для ліплення фігур використовує спеціальні види мастики. Секретом однієї з них Анна ділиться зі знімальною групою. Рецепт простий: желейні цукерки та цукрова пудра. Разом викачали кульки, а далі її художня робота.
«Снігова баталія» нагадує епізод із новорічного мультфільму. Кондитер Островська не має мистецької освіти. Над солодкими фігурками сидить годинами. До кожної роботи підходить із душею та фантазує.

Сюжети-прикраси замовляють рідні та близькі. Про свої побажання говорять і чужі люди. Солодке хобі вже почало приносити додаткові заробітки. Анна витрачає гроші на дорогі фарби та форми. Всіх секретів кондитерського мистецтва навчаєтьсяв іноземних колег.
Анна Островська, кондитер: «Мені хочеться навчатися в Європі, в Росії, Англії, в Норвегії. Я дивлюся на роботи іноземних майстрів, навіть копіюю».
Кожна робота неповторнай оригінальна. Анна Островська вже зробила господаря міста, дракона в замку, Шрека та закоханих молодят. Найбільше пишається своїм шоколадним чобітком. Хоча самі Островські солодке не люблять і стіл новорічними зайцями прикрашати не будуть.
Анна Островська, кондитер: «Собі робити торт не буду, не любимо. У нас фруктовий салат швидше піде, ніж торт».
Чоловіки в її родині на кухні не затримуються. Щоб зробити тендітну солодку прикрасу, потрібно мати не лише терпіння та бажання, а й хист.
Дмитро Островський, чоловік: «Мені лише довіряють лавочки робити. Залишається дивитися на те, що робиться».
Дружина сама виготовляла й новорічні пряники. Сину та чоловікові довірила оформлення ялинки. Її кулінарні шедеври зручно розмістилися на колючій хвої. Тепер вони розповідатимуть гостям про неймовірний талант господині цього дому.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Компенсація постраждалим від війни: у Черкасах допомагають подати заяву до Міжнародного реєстру збитків

У центрі “ЯМаріуполь.Черкаси” приймають заяви до Міжнародного реєстру збитків, завданих російською агресією. Громадяни України, які через повномасштабне вторгнення втратили...

У Черкасах відкрили нову майстерню зварювальних технологій у профліцеї

У ДНЗ «Черкаський професійний автодорожній ліцей» урочисто відкрили сучасну майстерню зварювальних технологій. Про це повідомили у Черкаській міській раді. Її...

Цікаве:

Лушпиння від картоплі не йде у смітник, а працює на майбутній врожай

Багато господинь викидають лушпиння від картоплі, навіть не здогадуючись,...

Порівняння технологій енергонезалежності та поради для власників приватних осель

Розглянемо основні рішення, які вже використовуються українськими домогосподарствами. Акумуляторні системи Інверторно-акумуляторні...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x