Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниНа Різдво Черкащани з’їли 400 літрів куті та випили...

На Різдво Черкащани з’їли 400 літрів куті та випили 200 літрів узвару

У Черкасах їли кутю. У місті вперше проходив фестиваль різдвяної страви. Просто неба біля величезних казанів вправлялися кухарі-аматори. Вони не шкодували ні сил, ні фантазії. Що з того вийшло, знають наші кореспонденти.

На Соборній площі розгорнулася справжня кухня. Тут у величезних казанах доварюють святкову кутю. На аромат містян зійшлася ціла юрба. Біля столів не проштовхнутися.

Олена Скоробогач, шеф-кухар команди торгово-розважального центру: «Повний казан. Це 40 кілограмів пшениці відбірної, 12 літрів меду, це дуже багато горіхів, кураги, родзинок».

Ця команда кутю готує особливу – на узварі. Окрім традиційних інгредієнтів, тут ще й халва.

Олександр Радуцький, шеф-кухар команди «Дирекція парків»: «Ми зібрали наших пенсіонерок. Вони нам розказали, як готується кутя. Кожен додав свій інгредієнт, і у нас вийшла дуже смачна кутя».

Поруч варять кутю екзотичну – з інжиром, курагою та фініками.

Олександр Куракін, шеф-кухар команди ректорату ЧДТУ: «Це розробка кафедри туризму і готельно-ресторанної справи ЧДТУ».

У прикордонників кутя – більш класична. Проте куховарить тут не жінка, а чоловік. Він зізнається, навіть удома до казана нікого не підпускає.

Олександр Стрижак, шеф-кухар команди навчального центру підготовки спеціалістів Державої прикордонної служби України «Оршанець»: «Удома готую. Для сім’ї. В принципі велику кількість не важко варить. Це те ж саме, що і для дому, тільки більша кількість».

Черкасців частують задарма. Як у давнину різдвяну страву подають ще й із узваром. Чайників із напоєм кухарі не рахують.

Ольга Пономарнеко, черкащанка: «Уже 50 літрів пішло. Я не рахувала. Рука ще не дуже стомилася. Навчена. Вже просто звикли».

Різдвяна страва розходиться швидко. Черкащани кутю уплітають, аж за вухами лящить.

Юля Кудлаєнко, черкащанка: «Дуже смакує».

Ніна Сутула, черкащанка: «Смачна, така, як удома. Теж є і горіхи, і сливи, і мак, і родзинки. Така, як кожна господиня готує».

Олександр Гуслистий, черкасець: «Не те, що за два вуха, з двох ложок. Аби була ще третя ложка, я б оце і з трьох їв».

Тетяна Леонова, черкащанка: «Мы довольны. Мы выражаем благодарность. Конечно, чтобы все продолжалось, чтобы мы вспоминали, как это в старину было, чтобы молодежь знала».

«Багату кутю» організатори фестивалю планують проводити щорічно.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Перейменування в Черкасах, які повертають гідність: Карбишева – Вікентія Хвойки

Перейменування — це не просто зміна назви. Це повернення своєї історії та ідентичності. Хто не вчить свою історію, той...

Черкаський кардіолог Олег Журба став доктором наук

Олег Журба отримав науковий ступінь доктора медичних наук — відповідний наказ Міністерства освіти і науки України було підписано 11...

Цікаве:

Прості поради черкащанам, що врятують ваші кімнатні рослини

Зима відчутно змінює умови в наших домівках, і це...

П’ять сортів картоплі, що “провалили” сезон-2025 у центральних областях: результати дегустації

Не всі сорти картоплі демонструють гарну врожайність, багато з...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x